Διαζύγιο στην εγκυμοσύνη

0

Η εγκυμοσύνη είναι συνήθως μία από τις πιο ενθουσιώδεις περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας αλλά εάν είστε βαθιά χωμένες στη διαδικασία του διαζυγίου, είναι εύκολο να δείτε πώς το στρες μπορεί να επισκιάσει αυτό τον ενθουσιασμό και το γιατί καλό είναι να βοηθηθείτε όσο μπορείτε.

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία της Μάνιας που ζήτησε διαζύγιο και ένα μήνα μετά ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος. Παραδέχτηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση λίγο πρίν αφήσει τον άντρα της, αλλά τον πρώτο καιρό δεν ήξερε ότι το παιδί ήταν δικό του.
«Είναι τρομερά δύσκολο να προχωρήσω με όλες αυτές τις διαδικασίες του διαζυγίου τώρα που είμαι έγκυος. Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου αλλά νιώθω πολύ μόνη μου. Μακάρι να ήξερα κάποια με παρόμοια εμπειρία, που να μπορούσε να με καθησυχάσει και να μου πεί πως όλα πήγαν καλά στη περίπτωσή της».

Παρακάτω, θα δείτε 5 πράγματα που πρέπει οι γυναίκες να γνωρίζουν για το διαζύγιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

1. Η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι φυσιολογική να σε φοβίζει
Η Ράνια μας εξηγεί ότι πήγαινε σε σύμβουλο γάμου με τον άντρα της, όταν της είπε πως δεν είναι ερωτευμένος μαζί της και ήθελε να χωρίσουν ενώ εκείνη ήταν τριών μηνών έγκυος. «Είναι πολύ τρομακτικό να είσαι έγκυος και να μην ξέρεις πως θα είναι πια το μέλλον σου» λέει.

2. Στη πορεία θα χαρείς που δεν έβαλες το παιδί σου στη διαδικασία του διαζυγίου
Δεν είναι εύκολο να είσαι παιδί διαζευγμένων γονιών αλλά αν ένας γάμος είναι να τελειώσει, καλύτερα αυτό να γίνει πρίν τον ερχομό του παιδιού παρά μετά.
«Το διαζύγιο φυσικά και δεν είναι η ιδανική λύση αλλά αν ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος, είναι καλύτερα να χωρίσεις όταν έχεις να φροντίσεις και ένα παιδί, παρά να χωρίσεις και να βάλεις το παιδί στη διαδικασία να βλέπει τους γονείς του να παίρνουν διαζύγιο» λέει η Άννα που είχε παρόμοια εμπειρία.

3. Ακόμη κι αν καταλήξεις να μεγαλώνεις το παιδί σου μόνη σου, θα είσαι υπέροχη μαμά!
«Εάν ο σύζυγος θέλει να συμμετέχει στη ζωή του παιδιού, μην τον εμποδίσετε» λέει η Γαρυφαλλιά που χώρισε με τον άντρα της, όταν ήταν 7 μηνών έγκυος. «Εάν όχι, αφήστε τον, θα το μετανιώσει από μόνος του αργότερα. Το ότι παίρνετε διαζύγιο ενώ είστε έγκυος, δεν λέει τίποτα κακό για εσάς, ούτε σας ορίζει ως προσωπικότητες γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέπετε σε κανέναν να σας κάνει να νιώθετε έτσι» λέει.

4. Κάποια στιγμή θα το ξεπεράσεις
Η Παυλίνα στην οποία ήταν έγκυος η μαμά της όταν χώρισε με τον μπαμπά της, μας λέει «Αν είναι να το περάσετε, θα το περάσετε. Η μητέρα μου λίγο μετά αφού με γέννησε, γνώρισε τον άντρα της ζωής της ο οποίος με μεγάλωσε μέχρι και σήμερα» λέει και συνεχίζει «Αν δεν είσαι ευτυχισμένη, είναι προτιμότερο να χωρίσεις ακόμη κι αν είσαι έγκυος παρά να είσαι δυστυχισμένη και με παιδί».

5. Το να μείνεις στο γάμο για χάρη του παιδιού, είναι άδικο για το παιδί
«Είναι καλύτερα να προέρχεσαι από ένα “διαλυμένο” σπίτι παρά να ζείς σε αυτό» λέει η Κική. «Εάν δεν ήσουν ευτυχισμένη με τον άντρα σου, θα ήταν άδικο να παραμείνεις στο γάμο σου, υποτίθεται για χάρη του παιδιού. Ένα παιδί δεν θα διορθώσει τη κατάσταση και είναι άδικο να φέρει μια τέτοια ευθύνη από τη πρώτη κιόλας μέρα που γεννιέται. Εκτός από αυτό, θα πάρει και εντελώς λάθος μηνύματα για το πώς είναι ο υγιής γάμος, μηνύματα που πιθανόν να περάσει στην ενήλικη ζωή του. Αν έχεις κάνει τα πάντα να σώσεις το γάμο σου και δεν σώζεται, το διαζύγιο είναι η καλύτερη λύση όχι μόνο για σένα αλλά και για το αγέννητο παιδί σου!».

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/