Διαζύγιο: 5 πράγματα που μπορούν να σας τρελλάνουν

0

Ο οποιοσδήποτε έχει περάσει τη διαδικασία του διαζυγίου, έχει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, νιώσει αυτό το απαίσιο συναίσθημα που λέγεται νεύρα και απελπισία με τον τρόπο που φέρεται ο/η πρώην σύζυγος.

Τον ένα μήνα αποφασίζει να μην δώσει διατροφή, τον άλλο μήνα δεν θα απαντήσει στα τηλεφωνήματα που του/της κάνετε σχετικά με ένα θέμα που πρέπει να συζητήσετε για τα παιδιά και το χειρότερο; Κάθε μήνα έρχεται και ο λογαριασμός του δικηγόρου όταν η υπόθεσή σας δεν έχει την τροπή που περιμένατε ένα χρόνο πρίν.

Μια τέτοια κατάσταση σας ρουφάει όλη την ενέργεια, σας κάνει να ξυπνάτε στις 5 το πρωί από το άγχος και οι επιλογές σας, φαίνεται να περιορίζονται σε δύο «λύσεις»: Να μην κάνετε τίποτα ή να πάρετε τα βουνά. Παρακάτω θα δείτε τα 5 πράγματα που μπορούν να τρελλάνουν κάθε διαζευγμένο γονέα, επάνω στη γή!

Η έλλειψη επικοινωνίας
Καλά κάτι σας είπαμε τώρα αλλά ο θυμός είναι η πιο τυπική έκφραση των ανθρώπων που χωρίζουν και σε πολλές περιπτώσεις κρατάει για καιρό ή και για πάντα. Δεν απαντάει στα μηνύματα ή στις κλήσεις σας, ούτε καν για τα πιο απλά θέματα που έχουν να κάνουν με το πότε θα πάρει ή θα αφήσει τα παιδιά. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να κάνετε εκτός από το να απευθυνθείτε στο δικηγόρο σας μήπως τον συμμαζέψετε μέσω της νομικής οδού, κάτι που όμως προυποθέτει ακόμη περισσότερα χρήματα.

Οι τσιγκουνιές
Πραγματικά εκπλήσσομαι όταν βλέπω άντρες ή γυναίκες να βγάζουν ένα σκασμό λεφτά και όταν είναι να πληρώσουν για τα παιδιά τους, να μετράνε τα κέρματα. Μια φίλη μου κάποτε έλαβε ένα sms από τον άντρα της, ότι του χρωστάει 70 λεπτά, δηλαδή το μισό εισιτήριο τρένου επειδή πήρε το παιδί με το τρένο. Εν τω μεταξύ ο άνθρωπος, δεν ξέρει τι έχει.  Επίσης δεν ξέρει ότι είναι «γύφτος».

Ο θυμός και η αγένεια μπροστά στα παιδιά
Κι αυτό το κομμάτι είναι το χειρότερο σε ένα διαζύγιο. Γιατί οι ενήλικες βάζουν τα συνιαθσήματα και τον εγωισμό τους, πάνω από τα παιδιά; Κι ακόμη γιατί οι άνθρωποι δεν αφήνουν επιτέλους τον θυμό τους να ξεθυμάνει να τελειώνουν; Για πόσο πια θα το κρατάνε; Δεν το καταλαβαίνω. Κάποιος που κουβαλάει τέτοια συναισθήματα, απορώ πως δεν καταλαβαίνει πόσο φθείρεται ο ίδιος και πόσο πληγώνει έτσι τα παιδιά του. Ο θυμός των γονιών είναι κάτι που μένει στη ψυχή των παιδιών για πάντα. Ξεπεράστε το πια, σκεφτείτε τα παιδιά, όχι τον εαυτό σας!

Η δουλειά του ενός γονέα που είναι «πιο σημαντική» από του άλλου
Άλλο ένα δείγμα εγωισμού και ανικανότητας να δείς ότι και ο άλλος έχει δουλειά.Όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε χρήματα για να ζήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πώς γίνεται η δουλειά του ενός να είναι πιο σημαντική από του άλλους, επειδή ο πρώτος βγάζει πιο πολλά χρήματα ποτέ δεν το κατάλαβα. Είμαστε και υπόλογοι για τους μισθούς μας τώρα;

Τα νομικά έξοδα
Με τούτα και με κείνα, κακά τα ψέμματα, ένα διαζύγιο θέλει χρήματα. Δεν υπήρχε φορά που να μην μιλήσω με τον δικηγόρο μου για την πληρωμή του, που να μην σκεφτώ ότι τα χρήματα αυτά θα μπορρούσα να τα αποταμιεύσω για τις σπουδές των παιδιών. Φυσικά δεν κατηγορώ τους δικηγόρους, τη δουλειά τους κάνουν και πρέπει να πληρωθούν. Με τους γονείς τα βάζω που αντί να βγάλουν ένα ρημάδι διαζύγιο να τελειώνουν, κάθονται και σέρνουν το θυμό τους χρόνια. Κι όσο σέρνουν τον θυμό τους, τόσο η υπόθεση τραβάει νομικά στο διηνεκές και τόσο πληρώνονται –δικαίως-και οι άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μήπως επιτέλους, σου κοπεί ο θυμός και κοιτάξεις λίγο και τα παιδιά σου.

Κι εδώ σ΄αυτό το σημείο, υπάρχει και κάτι θετικό που βγαίνει από ένα τόσο αρνητικό κείμενο: Ακόμη και με τόσα μέτωπα ανοιχτά, με τόσο θυμό, οργή και απογοήτευση, το διαζύγιο είναι μακράν η καλύτερη επιλογή απ’ ότι ο γάμος με τον λάθος άνθρωπο. Η ελευθερία, η γαλήνη και η ευκαιρία για μια καλύτερη και πιο χαρούμενη ζωή είναι τα δώρα του διαζυγίου σε αντιπαραβολή με όλα τα παραπάνω. Το μεγαλύτερο όμως δώρο είναι η καλύτερη ζωή των παιδιών. Διότι σκεφτείτε ότι αν οι γονείς είναι στα μαχαίρια ενώ έχουν χωρίσει, φανταστείτε πώς θα ήταν αν ήταν παντρεμένοι και έμεναν μαζί.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com