6 βασικά λάθη μαμάδων, πρίν το χωρισμό

0

Κάποιοι από εμάς είδαν το διαζύγιο να έρχεται από μακριά. Και κάποιοι άλλοι δεν το βλέπουν μέχρι να ακούσουν εκείνες τις τρομακτικές λέξεις: «Θέλω διαζύγιο». Ειδικά για τις γυναίκες που δεν το είδαν να έρχεται νωρίτερα, o χωρισμός μπορεί να τις προκαλέσει συναισθηματική κατάρρευση. Αυτή η αναταραχή είναι ικανή να οδηγήσει τις μαμάδες να κάνουν μερικά βασικά λάθη τα οποία μπορούν να τις προκαλέσουν φασαρίες αργότερα.

Ο δικηγόρος διαζυγίων κύριος Randall Kessler, μιλάει για τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι μητέρες για το διαζύγιο, ειδικά όταν αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο και επιθετικό. Δείτε λοιπόν τί δεν πρέπει να κάνετε και γιατί, έχοντας στο νου σας πως ακόμη κι αν ο σύζυγός σας, πήρε τα πάντα, μπορείτε ακόμη να ελπίζετε.

1. Μην πανικοβάλεστε. «Η γνώση είναι δύναμη», λέει ο Kessler. Γι’ αυτό αντί να φρικάρετε, ενημερωθείτε. Ψάξτε στο διαδίκτυο και βρείτε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε. Κλείστε ραντεβού με έναν δικηγόρο– ή ακόμη καλύτερα, με περισσότερους από έναν δικηγόρους. Βρείτε ποιά είναι τα δικαιώματά σας, γιατί πραγματικά έχετε δικαιώματα. Και να ξέρετε ότι κανείς δεν πρόκειται να σας διώξει έξω από το σπίτι σας με τις κλωτσιές επειδή ο σύζυγος δεν πληρώνει πια το δάνειο ή την υποθήκη. Εξηγείστε σε όλους όσο πιο έγκαιρα μπορείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε και μη βιαστείτε να συναινέσετε σε έναν διακανονισμό προτού να είστε έτοιμη.

2. Μην κάνετε απλά μια δωρεάν συνεδρία, αν μπορείτε να την αποφύγετε
Ο Kessler πιστεύει ότι θα λάβετε καλύτερη νομική συμβουλή αν πληρώσετε για αυτή. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις και μια δωρεάν διαβούλευση είναι προτιμότερη από το τίποτα. Πώς θα πληρώσετε όμως αυτή την υπηρεσία; Αυτό μας οδηγεί στην επόμενη συμβουλή, του τι θα πρέπει να αποφύγετε.

3. Μη δανείζεστε χρήματα από την οικογένεια…ακόμη
Ο Kessler εξηγεί πως ο λόγος που δεν συμφωνεί με τον δανεισμό χρημάτων από την οικογένεια για την αμοιβή δικηγόρου, είναι επειδή θεωρεί πως θα πρέπει να φυλάξετε αυτές τις πηγές χρημάτων, για κάποια άλλη στιγμή. Εάν είστε οικονομικά εξαρτημένη από τον σύζυγο, είναι υπεύθυνος για ,τουλάχιστον, ένα μέρος των χρημάτων του αντιπροσώπου σας. Αλλά είναι μικρότερη η πιθανότητα να πάρετε πίσω αυτά τα χρήματα, αν τα έχετε δανειστεί από την οικογένειά σας.

4. Μην επιτρέψετε τον εκφοβισμό από τον πρώην. «Όταν ο σύζυγός σας λέει ότι ο δικηγόρος σας απλά προσπαθεί να βγάλει λεφτά από την υπόθεση, αυτό αποτελεί τακτική εκφοβισμού», λέει ο Kessler. Ο σύζυγος μπορεί να ξέρει πώς να σας φοβίσει, αλλά δεν ξέρει πώς να φοβίσει τον δικηγόρο σας. Εάν το διαζύγιό σας είναι επιθετικό, αφήστε τον δικηγόρο σας να μιλήσει με τον δικηγόρο του.

5. Μην τρέξετε στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα
Ακόμη κι αν ο άντρας σας διατηρεί εξωσυζυγική σχέση, το να ξεκινήσετε μία κι εσείς το μόνο που θα σας προσφέρει είναι επιπλέον συναισθηματική ένταση. Ο Kessler λέει ότι το έχει δει το έργο πολλές φορές– οι γυναίκες να νιώθουν μοναξιά, οι πρώην άντρες τους να εξαγριώνονται και τότε να γίνονται όλα ακόμη πιο δύσκολα. Μη δώσετε στον άντρα σας τις αφορμές για να συμβεί αυτό. Περιμένετε εώς ότου έχετε κάποιου είδους συμβιβασμό πριν ξεκινήσετε μια νέα σχέση. Δεν είναι δίκαιο, αλλά είναι πρακτικό.

6. Μην απαιτείτε χρήματα προτού καταλήξετε σε έναν προϋπολογισμό
Ο Kessler τονίζει ότι είναι σημαντικό να φτιάξετε έναν προϋπολογισμό, ακόμη κι αν δεν το έχετε ξανακάνει στο παρελθόν «Χρειάζεστε έναν καλά οργανωμένο και εμπεριστατωμένο προϋπολογισμό. Με αυτό θα αιτιολογήσετε για ποιό λόγο χρειάζεστε τα χρήματα για τη διατροφή και τη συντήρηση του παιδιού την οποία ζητάτε. Θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι καταγράφονται όλες οι ανάγκες σας».

Τέλος, καλό είναι να ξέρετε πως υπάρχει πάντα η χρυσή τομή σε ένα διαζύγιο και πρέπει να τη βρείτε. Όλοι όσοι χωρίζουν αισθάνονται τρομοκρατημένοι και όλες οι γυναίκες φοβούνται ότι θα μείνουν άστεγες. Αλλά θα το ξεπεράσετε και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε τα οφέλη του να μην συμβιώνετε  με κάποιον που δεν σας κάνει ευτυχισμένε. Ούτε εσείς, εκείνον!

Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε εσείς, αν ο άντρας σας ζητούσε ξαφνικά διαζύγιο– ή αν εσείς συνειδητοποιούσατε ότι θα πρέπει να το ζητήσετε;

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κλεοπάτρα Τσιτσιπά 
Πηγή: http://thestir.cafemom.com