Μία μύτη τρέχει τρέχει

0

Τί θα γινόταν αν δεν εργαζόσουν 15 ώρες την ημέρα;
Αν δεν είχες το μόνιμο άγχος των παιδιών;
Αν δεν σε κυνηγούσαν οι λογαριασμοί και οι τρελοί ρυθμοί ζωής;
Τί θα γινόταν αν οι άνθρωποι δεν έτρεχαν όπως η μύτη όταν κρυώνει;


Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μύτη που ξυπνούσε κάθε μέρα από πολύ νωρίς, για να ξυπνήσει τα παιδιά της. Έτρεχε στο μπάνιο, έβαζε μια αμπούλα με φυσιολογικό ορό που ήταν αποστειρωμένος και ασφαλής, ώστε να αναπνέει καλύτερα και ύστερα άνοιγε τις τσάντες των παιδιών.

Έβαζε μέσα το κολατσιό τους, το χυμό τους και αμπούλες με φυσιολογικό ορό γιατί ήταν τόσο πρακτικές που μεταφέρονταν εύκολα και εκτός σπιτιού. Το βασικό όμως ήταν, ότι βοηθούσαν τα παιδιά της, να μην «κολλήσουν» τα άλλα παιδάκια του σχολείου ή να βάζουν στις πληγές τους όταν χτυπούσαν στο παιχνίδι. Ο Χειμώνας και ειδικά η Άνοιξη με τις ιώσεις και τις αλλεργίες, ήταν οι δύο πιο δύσκολες εποχές του χρόνου για όλες τις μύτες του κόσμου.

 photo clinofar trexeis 2_zpsguo04vb8.jpg

Ύστερα, η μαμά μύτη, άφηνε τις παιδικές μυτούλες της στο σχολείο, τις αγκάλιαζε, τις φίλαγε και έτρεχε για δουλειά. Στο γραφείο ένας χαμός. Χαρτιά, γέλια, φωνές, κόσμος που μπαινόβγαινε. Δεν καταλάβαινε πότε πήγαινε 6. «Συγνώμη που άργησα. Βάλε αν μπορείς λίγο ορό στον μεγάλο, ήταν μπουκωμένος το πρωί. Έρχομαι!» έλεγε συχνά πυκνά στη μπέιμπι σίτερ στο τηλέφωνο, γιατί σχεδόν πάντοτε καθόταν παραπάνω στη δουλειά και αργούσε να γυρίσει. Όπως και σήμερα, όπως κάθε μέρα.

Στην επιστροφή, έτρεχε να φτάσει στην ώρα της. Από το άγχος και τις αλλεργίες, σχεδόν δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Έβαζε μία ακόμη αμπούλα με φυσιολογικό ορό και όταν έφτανε στο σπίτι, δεν έβλεπε καθόλου τα παιδιά. Τα έβαζε κατευθείαν στο αμάξι και έκανε διανομή. Ο μεγάλος Αγγλικά, ο μικρός Καράτε.

 photo clinofar oros 2_zpskboxskhl.jpgΤα τελευταία 8 χρόνια, τη βρίσκεις πάντα να περιμένει έξω από ένα φροντιστήριο ή μια σχολή. Συναχωμένη, άυπνη, κόκκινη και κουρασμένη. 8 χρόνια τα βγάζει πέρα μόνη της.  8 χρόνια ξυπνάει απ’ τα χαράματα, γυρίζει σπίτι της στις 9 το βράδυ και σχεδόν τη παίρνει ο ύπνος πάνω από μία κατσαρόλα. Κοιμάται πάντα μετά τη 1 και ξυπνάει πάντα πρίν τις 6. 

Έχει καιρό να δει τους φίλους της, δεν ξέρει πως είναι να βλέπεις τους φίλους σου. Έχει καιρό να κοιμηθεί ολόκληρο 8ωρο. Έχει καιρό να περάσει την Άνοιξη χωρίς τα παιδιά συναχωμένα, χωρίς να είναι και η ίδια «μπουκωμένη» από το κρύωμα , επιρρεπής στις ιώσεις από την εξάντληση. Δεν ξέρει ποιά είναι χωρίς τη δουλειά. Δεν ξέρει ποιά είναι χωρίς την αναμονή της έξω από κάποιο σχολείο ή φροντιστήριο. Μόνο τρέχει, όλο τρέχει…

STOP! Μήπως στη παραπάνω ιστορία, βλέπεις τον εαυτό σου; Νομίζω, ναι. Αλήθεια, Πότε ήταν η τελευταία φορά που απόλαυσες τον καφέ σου; Πότε είδες τελευταία φορά τη κολλητή σου; Πόσο καιρό έχεις να δεις το ολόσωμο είδωλό σου στον καθρέφτη; Πότε πήγες τελευταία φορά στο φαρμακείο να πάρεις κάτι και για σένα και όχι μόνο για τα παιδιά;

 photo clinofar giagia_zps7mlyfdtn.jpg
Αν πάνε μήνες, μην αφήσεις να περάσουν κι άλλοι έτσι. Πήγαινε το παιδί για λίγες ώρες στους γονείς σου ή σε μια φίλη σου, κλείσε τηλέφωνα και κάνε μια βόλτα. Ή κάτσε σπίτι και φρόντισε τον εαυτό σου, πιες τον καφέ σου με την ησυχία σου ή βγες με κάποιον που έχεις να δεις καιρό.

Ένα πράγμα μόνο μην ξεχνάς: Να «κόβεις» ταχύτητα. Α! Και να΄χεις πάντοτε τις αμπουλίτσες του ορού επάνω σου. Δεν χρειάζεται να αλλάξουν όλα για ν’ αρχίσεις να ανασαίνεις!


banner_300x250pxΘυμήσου ότι:
-Τα παιδάκια αρχίζουν να μαθαίνουν να φυσούν τη μύτη τους μετά τα 3 χρόνια. Η εκπαίδευση του παιδιού να φυσάει τη μύτη έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι η μύτη είναι μια είσοδος του οργανισμού μας, σε σχέση με το περιβάλλον, που σημαίνει στην πράξη και είσοδο μικροβίων, ρύπων και αλλεργιογόνων.
-Μια «βουλωμένη» μυτούλα αποτελεί εστία μόλυνσης που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του μωρού/παιδιού αλλά και για την ποιότητα ζωής, τόσο της δικής του όσο και όλης της οικογένειας.

*Το παραπάνω άρθρο, αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας μας, με την Omega Pharma Hellas, για τις αμπούλες αποστειρωμένου φυσιολογικού ορού Clinofar. Στο Singleparent.gr, διαλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας, και χρησιμοποιούμε τη φωνή μας, μόνο για πράγματα που μας αρέσουν και θεωρούμε ότι έχουν κάτι να σας προσφέρουν.


Σύνταξη-Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Χαριτάκη
Photo Credit (non product): Singleparent.gr
©Singleparent.gr copyright | All rights reserved