Χριστούγεννα: Στολίζουμε δέντρο με 37 ευρώ

0

«Εδώ δεν έχουμε να φάμε, δέντρο θα αγοράσουμε;» σκέφτονται σχεδόν όλοι στα τέλη του Νοέμβρη και στις αρχές Δεκέμβρη έχουν πάρει από ένα δέντρο και δύο κούτες στολίδια στη πλάτη και τρέχουν. Διότι τους το ζητάνε τα παιδιά, η Ελενίτσα στόλισε σου λένε, ε αφού στόλισε κι η Ελενίτσα, εμείς τί, με έναν ψωρο-φύκο στη βεράντα θα μείνουμε;  Χριστούγεννα είναι να μην χαρούν και εκείνα; Τόσα πέρασαν! Κι έτσι χαίρονται τα παιδιά αλλά λυπάται η τσέπη σας. Εμείς όμως είμαστε τσίπηδες και κάναμε έρευνα. Δείτε πώς με 37 ευρώ θα κάνετε το κομμάτι σας χωρίς να τρώτε γαλοπούλα-κονσέρβα!

Χριστουγεννιάτικο πράσινο δεντράκι Colorado 60 cm, 4.99 ευρώ
 photo dentro_zps05108f24.jpg

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα δέντρο 100 μέτρα διότι σκεφτείτε πόση ώρα θα χρειαστεί να το στολίσετε, να το ξεστολίσετε, να τυλίξετε γύρω του τα φωτάκια αλλά και πόσες μπάλες θα χρειαστεί για να «γεμίσει» . Ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι βολικό για το σπίτι, κάνετε το κομμάτι σας και ξεστολίζεται εύκολα. Θα το βρείτε εδώ.
Προσοχή: Δεν αγοράζουμε αληθινό δέντρο, σεβόμαστε το περιβάλλον!

Χριστουγεννιάτικες μπάλες 8 εκατοστών, το σετ των 6 τεμαχίων 2,99 ευρώ

 photo mpales_zps67af2688.jpg

 photo mpales2_zpsb4837258.jpg

Οι μονόχρωμες μπάλες ή τα μονόχρωμα στολισμένα δέντρα είναι τα πιο οικονομικά και τα πιο chic. Προσωπικά, χαλαρά τις έβαζα όλες μωβ αλλά εγώ είμαι εκκεντρική οπότε η γνώμη μου, δεν πολυ-μετράει μάλλον. Για ένα δέντρο τέτοιων διαστάσεων όπως το παραπάνω, θα χρειαστείτε περίπου 4 εξάδες, άρα υπολογίστε 12 ευρώ για όλες τις μπάλες. Τις συγκεκριμένες θα τις βρείτε εδώ. Έχετε υπόψιν ότι αν το μωρό σας έχει μόλις  αρχίσει να περπατάει ή τα παιδιά σας είναι ζωηρά, θα ήταν πιο ασφαλές να προτιμήσετε τις πλαστικές ή τις ξύλινες μπάλες γιατί οι γυάλινες είναι πιο «επικίνδυνες». Ή μπορείτε να βάλετε τις γυάλινες ψηλά και μερικές ξύλινες ή πλαστικές στο χαμηλό μέρος του δέντρου.

Φωτάκια, το σετ των 100 τεμαχίων 9,99 ευρώ

 photo fotakia_zps9f34d05b.jpg

Αυτό που μου την έδινε πάντα, ήταν τα φωτάκια εκείνα που είχαν μουσική και σφύριζαν μέσα στα αυτιά σου όλη μέρα. Επίσης, πρίν καν φτάσουν τα Χριστούγεννα, τα αλλάζαμε τουλάχιστον 3 φορές γιατί καίγονταν. Τα συγκεκριμένα είναι δοκιμασμένα, γερά και φθηνά, έχουν 8 προγράμματα και είναι διάφανα χωρίς να παραπέμπουν σε τσίρκο. Θα τα βρείτε εδώ 

Φάτνη, με 7 φιγούρες, 4.99 ευρώ
 photo fatni_zps5a115a5b.jpg
Όποιος έχει μωρό ή παιδιά-θηρία, με καταλαβαίνει. Βάζεις τη φάτνη μια χαρά κάτω από το δέντρο και μέχρι τη Πρωτοχρονιά, ο Ιησούς λείπει, οι τρείς μάγοι μένουν χωρίς χέρια και στη κούνια του Χριστού κοιμούνται τα πρόβατα. Σφαγή στη φάτνη αλλά όχι στη τσέπη. Μόνο με 4,99 ευρώ ώστε αν το μικρό σας, τα ξηλώσει όλα, να πάρετε και δεύτερη. Θα τη βρείτε εδώ.

Χριστουγεννιάτικη κορυφή 4,99 ευρώ
 photo koryfi_zpsa58a1cdb.jpeg

Αντί για τη παραδοσιακή κορυφή, μπορείτε να βάλετε έναν άγγελο ή κάτι πιο μοντέρνο όπως αυτό το διακοσμητικό που βρήκαμε εδώ. Προσοχή στις κορυφές με σούστα διότι όσοι έχετε μικρά παιδιά που πειράζουν το δέντρο συνεχώς, θα πρέπει να είστε όλη μέρα σε μια σκάλα να τη βάζετε στη θέση της.

Τέλος, δεν ξεχνάμε τον παραδοσιακό φουσκωτό Άγιο Βασίλη των παιδικών μας χρόνων, που κάποτε πωλούνταν και στα περίπτερα!

 photo santafoyskotos_zps33a4fad2.jpg
Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους! 

*Τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το ρεπορτάζ, ενδέχεται η διαθεσιμότητα ή κάποιες τιμές ή προσφορές, να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί. Εάν ενδιαφέρεστε για ένα συγκεκριμένο προιόν, καλό είναι πρίν την αγορά του, να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε με τον εκάστοτε προμηθευτή.