fbpx

Θέλεις να γίνεις Chef; Γίνε επαγγελματίας με τους καλύτερους στην τουριστική σχολή ANKO!

| 3 Οκτωβρίου 2017
ADVERTISEMENT

Σπούδασε σε Ρόδο & Κω – την καρδιά του τουρισμού!

Γιατί να σπουδάσω Μαγειρική στα Δωδεκάνησα;


ADVERTISEMENT

Το ερώτημα ίσως θα έπρεπε, για λόγους μεγαλύτερης σαφήνειας, να τεθεί σε 2 σκέλη.

cheffin2Πρώτον :“Γιατί να σπουδάσω Μαγειρική;”

Δεύτερον: “Γιατί θα ήταν μία έξυπνη επιλογή να σπουδάσω στα Δωδεκάνησα;” που ουσιαστικά εννοούμε τα 2 μεγαλύτερα νησιά, την Ρόδο & Κω!


ADVERTISEMENT

Το επάγγελμα του Μάγειρα είναι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά ταυτόχρονα είναι δημιουργικό και εξελίξιμο.

Αρχικά, για να αποφασίσει κάποιος να σπουδάσει Μαγειρική θα πρέπει να το επιθυμεί. Δεν είναι απαραίτητο να έχει μαγειρέψει περίπλοκα φαγητά στο σπίτι του, αλλά ούτε και να έχει μαγειρέψει γενικά! «Έχω δει να γίνονται εξαίρετοι μάγειρες άνθρωποι, οι οποίοι έως τα 18 τους η Μαγειρική τους είχε τα όρια ενός τοστ», λέει η Υπεύθυνη σπουδών της τουριστικής σχολής Anko.

cheffin

Για να γίνεις όμως Μάγειρας θα πρέπει αρχικά να έχεις μέσα σου μία αρχική επιθυμία προς αυτή την κατεύθυνση. Στην συνέχεια, εάν σπουδάσεις την τέχνη της Μαγειρικής δίπλα στους κατάλληλους ανθρώπους, που θα σου μεταδώσουν τις γνώσεις τους με την λαχτάρα να σε κάνουν τον επόμενο Chef σε ένα 5αστερο Exclusive Ξενοδοχείο, τότε η αρχική εκείνη επιθυμία θα μετατραπεί σε βεβαιότητα και σε ενθουσιασμό για την επίτευξη ενός ονείρου ζωής.

Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο.

Εμείς εδώ στην Anko δεν διδάσκουμε απλώς Μαγειρική. Δημιουργούμε τους Chef της νέας Γενιάς – εκείνους που θα διακριθούν.

Γιατί στα Δωδεκάνησα;

Τα Δωδεκάνησα είναι μέσα στην 5άδα των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

Η Ρόδος ξεπερνάει σε αφίξεις τα 2εκ. τουρίστες και η Κως το 1εκ.

Το επίπεδο των τουριστικών καταλυμάτων και των συνοδευτικών υπηρεσιών, όπως η εστίαση, είναι πολύ υψηλό, καθώς έχουμε να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες της Μεσογείου, οι οποίες παρέχουν πολύ υψηλές υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές.

Ως εκ τούτου, η Εστίαση και η Μαγειρική στα Δωδεκάνησα έχουν αναπτυχθεί και καλλιεργηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εδώ, υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες 5* αστέρων που εξυπηρετούν πάνω από 1.000 άτομα σε όλα τα γεύματα, οι οποίες εκτός από το Main Restaurant διαθέτουν και πληθώρα θεματικών εστιατορίων. Οι κουζίνες, που λειτουργούν εντός των υπερπολυτελών αυτών ξενοδοχείων, απασχολούν πάνω από 30-40 Μάγειρες, με εξοπλισμούς και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπου οι Chef είναι και καθηγητές Μαγειρικής στην Anko -τη No 1 Τουριστική Σχολή της Δωδεκάνησου.

Η προσφορά εργασίας για εκπαιδευμένους Μάγειρες είναι τεράστια και δεν καλύπτεται από τον πληθυσμό της Δωδεκανήσου.

Στην Ρόδο και στην Κω  θα σπουδάσεις Μαγειρική με του καλύτερους Chef και θα εργαστείς στην Καρδιά του Τουρισμού μαζί με τους καθηγητές σου.image

Στην Anko, εκτός από το ΙΙΕΚ Μαγειρικής, διατίθενται και ταχύρυθμα τμήματα Μαγειρικής για όλες τις ηλικίες χωρίς απολυτήριο Λυκείου.

www.anko.edu.gr Κάνε Τώρα το Βήμα!

#Anko #GoProfessional #DecisionMaking #NewSeason #NewLife

Η Υπεύθυνη Σπουδών της Anko

No1 Τουριστικής σχολής Δωδεκανήσου

Στεργία Έψιμου

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ