Έληξε: Κερδίστε παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις «Ιβίσκος»

0

iviskos klirosi

Νικητές είναι οι:

-Ισίδωρος Δαμάλας και Χρυσοβαλάντη Ροδίτη για το «H Άγνωστη Κυρούλα και ο αχάριστος μυλωνάς»
-Δαρτζέντα Βαρβάρα και Βολονάκη Μαγδαληνή για το «Η Εντολή του Δία»
-Αντιγόνη Τσισμαλίδου και Βίκυ Τερζίδου για το «Ο Μπούλης και το μπούλινγκ»
-Ευαγγελία Γιαννιδάκη και Φεβρωνία Πηγαδά για το «Ο Σκουντούφλης»

Το Singleparent.gr και οι εκδόσεις «Ιβίσκος» χαρίζουν από 2 αντίτυπα των βιβλίων

-H Άγνωστη Κυρούλα και ο αχάριστος μυλωνάς
-Η Εντολή του Δία
-Ο Μπούλης και το μπούλινγκ
-Ο Σκουντούφλης
σε 8 τυχερούς (1 αντίτυπο/νικητή-τρια).

Για να μπείς στη κλήρωση, ακολούθησε τις εξής απλές οδηγίες:

[contact_form id=1]

μέχρι και τη Κυριακή 14/02/2016 και ώρα 23.59 μ. μ. Καλή επιτυχία!

Χρήσιμες πληροφορίες:

 • Εάν είσαι ήδη φίλος της σελίδας του Singleparent.gr στο facebook  , το μόνο που έχεις να κάνεις για να μπείς στη κλήρωση, είναι να συμπληρώσεις και να υποβάλλεις τη φόρμα συμμετοχής. Προσοχή: Συμμετοχές με ελλιπή στοιχεία δεν θα θεωρούνται έγκυρες.
 • Οι νικητές Αττικής μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τα γραφεία των εκδόσεων «Ιβίσκος» είτε στο κέντρο της Αθήνας (βιβλιοπωλείο ΕΣΟΠΤΡΟΝ στη Στοά του Βιβλίου – Πανεπιστημίου 47)  ή στο Μαρούσι (βιβλιοπωλείο ΝΟΥΒΕΛΑ, Μακεδονίας 26), απαραίτητα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210-8021333. Στους νικητές επαρχίας, θα αποσταλεί από τον δωροθέτη ταχυδρομικώς, χωρίς καμία επιβάρυνση.
 • Κάθε χρήστης έχει δικαίωμα συμμετοχής μια φορά. Πολλαπλές συμμετοχές ακυρώνονται.
 • Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Κυριακή 14/02/2016 και ώρα 23.59 μ.μ. οπότε και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. Συμμετοχές πέραν αυτής της ημερομηνίας και ώρας ή συμμετοχές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα θεωρηθούν έγκυρες.
 • Η κλήρωση θα γίνει με τη μέθοδο Research Randomizer που επιλέγει τυχαίους αριθμούς με ηλεκτρονικό τρόπο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/02/2016 οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στο παρόν άρθρο ή/και στη σελίδα μας στο facebook.
 • Μετά τη κλήρωση θα επικοινωνήσουμε με τον/την νικητή/τρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει, για την επιβεβαίωση των στοιχείων του/της και προκειμένου να τον/την ενημερώσουμε για τη παραλαβή του δώρου του/της.
 • Σε περίπτωση που ο/η νικητής/τρια δεν ανταποκριθεί εντός 7 ημερών ή δεν επιθυμεί το δώρο του/της, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική κλήρωση για την ανάδειξη νέου/ας νικητή/τριας.
 • Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε στους γενικούς όρους συμμετοχής. 

 photo O MYLWNAS LOW_zpsrct3wfof.jpgΗ άγνωστη κυρούλα και ο Αχάριστος μυλωνάς

Από τα πιο σοβαρά ελαττώματα των ανθρώπων είναι η αχαριστία και η απληστία.

Έτσι και ο αχάριστος μυλωνάς, από το φόβο του μη γίνει φτωχός, φρόντιζε να κλέβει από λίγο σιτάρι ή αλεύρι από τους φτωχούς συγχωριανούς του χωρίς κανένα δισταγμό σαν να ήταν κάτι εντελώς φυσικό.

Τα αγαθά που είχε, ποτέ δεν του αρκούσαν. Η ζωή του ήταν άδεια. Δεν είχε φίλους και δεν εμπιστευόταν κανένα. Η απληστία του τον κρατούσε μακριά όχι μόνο από τους συνανθρώπους του αλλά και από την ίδια τη συνείδησή του.

Γι’ αυτό όποτε η “άγνωστη Κυρούλα” του χτύπαγε την “πόρτα” εκείνος κρυβόταν και έκανε πως δεν ακούει. Ένα “τυχαίο” όμως γεγονός, ξαφνικά άλλαξε τη ζωή του.

Ύμνος στο ψωμί

Μια μπουκιά προζύμι θα φουσκώσει,

μέσα στο φούρνο το ζεστό,

και άφθονο γλυκό ψωμί θα γίνει

να χορτάσει όλο το χωριό!

Το σταυρό σου κάνε,

Πριν αρχίσεις το ζυμάρι να το πλάθεις.

Στο σκαφίδι περισσεύει,

πίτες και γλυκά να φτιάξεις

και κουλούρια αφράτα, τραγανά.

Το τραπέζι, με αγάπη στολισμένο

και λουλούδια του αγρού στο βάζο.

Ψίχουλα στον κήπο πέτα μες τη βαρυχειμωνιά,

τσίου – τσίου καλημέρα,

θα σου λένε του ουρανού τα πετεινά!

 photo O DIAS LOW_zpseiuevvyq.jpgH Εντολή του Δία

Η ιστορία εξελίσσεται ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα.

Διαπνέεται όχι μόνο από τις Αρχές, τις Αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπιακού πνεύματος εκείνης της εποχής αλλά και από την οικουμενικότητα της Ολυμπιακής Φλόγας, τότε και σήμερα.

Η Εντολή του Δία προσφέρει με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο, όπως ταιριάζει στα παιδιά από 5 έως 10 ετών, ένα πλούσιο υλικό από εικόνες και άλλα πολιτιστικά στοιχεία. Αυτά αναδεικνύονται αβίαστα με τη βοήθεια του μύθου και μαρτυρούν ανάγλυφα το πνεύμα και την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής πραγματικότητας.

Η ιστορία αυτή επισημαίνει με λεπτές πινελιές ότι, όσες Ολυμπιάδες και αν περάσουν, οι Αρχαίοι Σοφοί ποτέ δεν “ησυχάζουν”. Γιατί το ορθό και το δίκαιο ήταν και είναι πάντα η Αρχή τους. Ο μύθος γίνεται απλώς η αφορμή να ζωντανεύουν.

Οι Σοφοί τονίζουν μάλιστα με έμφαση  σε όλους τους αυριανούς Πολίτες του Κόσμου, τα παιδιά, ότι σε όποιο πολιτισμό και αν αυτά ανήκουν, σε όποιο θεό και αν πιστεύουν, ο πόλεμος δεν τιμά  ούτε Θεούς ούτε Ανθρώπους.

Λένε ακόμα ότι η πρόοδος των Εθνών και των Πολιτισμών γίνεται πάντα εν ΕΙΡΗΝΗ!

 photo O MPOULHS LOW_zpskcqdfgzj.jpgΟ Μπούλης και το Μπούλινγκ

Το παραμύθι “Ο Μπούλης και το Μπούλινγκ” θίγει το επίκαιρο θέμα του ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ και της ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ καθώς και την δυναμική των σχέσεων με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Αυτό γίνεται με απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά, χωρίς να κατηγορείται κανένας. Μέσα από την εξιστόρηση της δράσης δίνονται οι λόγοι που οδηγούνται οι ήρωες της ιστορίας να παίρνουν αυτήν την θέση.

Το Μπούλινγκ όμως, όπως κάθε είδους κακοποίηση, τρέφεται από τη σιωπή, μεγαλώνει όσο κανένας δεν μιλά γι’ αυτό. Στην ιστορία μας τα πράγματα αλλάζουν όταν ένα θαρραλέο παιδί αποφασίζει να μιλήσει για το εκφοβισμό που του γίνεται και οι δάσκαλοι αναλαμβάνουν δράση, όχι τιμωρητικά, αλλά μετεκπαιδεύοντας τα παιδιά.

Ο “Μπούλης και το Μπούλινγκ” διδάσκει παιδιά και γονείς πώς:

 • Να βρίσκουν λύση, μέσα από τη συνεργασία
 • Να ζητάνε βοήθεια όταν την χρειάζονται
 • Να συμφιλιώνονται με τον εαυτό τους και τους άλλους

Με γλώσσα αβίαστη και κατανοητή, με όμορφες εικόνες και νοσταλγικές περιγραφές της φύσης, οδηγείται το παιδί να αγαπήσει την επαφή με την φυσική ζωή και μέσω αυτής να ψάξει να βρει τον εαυτό του για την λύση των προβλημάτων του.

 photo O SKOUNTOUFLHS LOW_zps6j269huy.jpgΟ Σκουντούφλης

Ο Σκουντούφλης και ο δίδυμος αδελφός του είναι ένα και το αυτό πρόσωπο με δυο προσωπικότητες.

Προβάλλει πότε η μία και πότε η άλλη.

Υπερισχύει συνήθως η πρώτη, εκείνη του Σκουντούφλη.

Είναι ο χαρακτηριστικός τύπος του ανθρώπου που συναντούμε καθημερινά με όλα τα γνωστά ελαττώματα. Τα θέλει όλα δικά του, δεν παραδέχεται ποτέ τα λάθη του και δεν ζητάει συγνώμη γιατί θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο. Όσο για τις κακοτυχίες του; Ε, φταίνε ως συνήθως οι άλλοι. Ώσπου ένα μοιραίο ατύχημα τον οδηγεί στην Αυτογνωσία…

Αρχίζει τότε να βλέπει και να αναγνωρίζει ένα – ένα τα λάθη του.

Και ω του θαύματος!

Οι “πληγές” του εξαφανίζονται και δεν σκοντάφτει πλέον.

Διαπιστώνει ότι χάρη στη δική του θέληση, την υπομονή, την κατανόηση αλλά και την αποδοχή των άλλων, έμαθε κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Να σκέφτεται!

Επιτέλους  βρίσκει τον “Εαυτό του”, το δίδυμο αδελφό του, που τους ενώνει η Αγάπη!

Όπως στον Κάστορα και τον Πολυδεύκη!