Έληξε: Κερδίστε τα βιβλία «Σαν τα ψηλά βουνά», «Τα λόγια της πλώρης» και ο «Τρελαντώνης» από τις εκδόσεις Μίνωας

0

Νικητές είναι οι Μαρία Ροδολάκη και Χριστίνα Μουρίκη.


Υπάρχει κανείς που δεν έχει διαβάσει τα κλασσικά αριστουργήματα «Σαν τα ψηλά βουνά», «Τα λόγια της πλώρης» και ο «Τρελαντώνης» και δεν τα έχει συνδέσει με τη παιδική του ηλικία; Ευκαιρία να τα «θυμηθούμε» ξανά και να τα συνδέσουμε με τη παιδική ηλικία των παιδιών μας.

«Σαν τα ψηλά βουνά»- Ζαχαρίας Παπαντωνίου

Κυκλοφορούν πρώτη φορά σε εικονογραφημένη έκδοση, αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας, τα Ψηλά βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου!

Τα Ψηλά βουνά κυκλοφόρησαν το 1918 και αποτελούσαν το πρώτο σχολικό αναγνωστικό στη δημοτική γλώσσα.
πσιλα βουνα

Η απλή αφήγηση και η ζωντανή γλώσσα του Ζαχαρία Παπαντωνίου καθιστούν το βιβλίο αυτό ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και αξεπέραστα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Μια παρέα παιδιών τελειώνουν το σχολείο και αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί έρχονται σε επαφή με τη ζωή του βουνού, τις ομορφιές της φύσης, δημιουργούν μια κοινότητα με ρόλους και αρμοδιότητες για τον καθένα. Μαθαίνουν να λύνουν τα προβλήματά τους και να ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής, ενώ γίνονται δάσκαλοι για τον Λάμπρο, το μικρό τσοπανόπουλο που διψάει για μάθηση.

Ένα κλασικό παραμύθι που αντανακλά ιδανικά και αξίες για τη φιλία, την αλληλεγγύη, ικανά να μας συντροφεύουν μια ζωή. Κυκλοφορεί σε διασκευή της Χαράς Γιαννακοπούλου.

«Τα λόγια της πλώρης»-Ανδρέας Καρκαβίτσας

logia
Τα Λόγια της πλώρης είναι η πιο γνωστή συλλογή διηγημάτων του Ανδρέα Καρκαβίτσα. Σε αυτές τις σύντομες ιστορίες που διηγούνται ναυτικοί πρωταγωνιστούν η θάλασσα, ο αέρας του πελάγους και ο ήχος των κυμάτων πάνω στους βράχους και στις καρίνες των πλοίων.

Μέσα από την αξεπέραστη, ζωντανή γλώσσα του συγγραφέα αναδύονται δοξασίες και θρύλοι της θάλασσας, η σκληρή ζωή των ναυτικών αλλά και το αίσθημα της ελευθερίας που προσφέρουν τα ταξίδια και οι καινούριοι πρωτογνώριστοι τόποι. Στα διηγήματα του συγγραφέα κυριαρχεί η δημοτική γλώσσα∙ ο Ανδρέας Καρκαβίτσας από τη δεκαετία του 1890 άρχισε να γράφει στη δημοτική και η συμβολή του στον δημοτικιστικό αγώνα χρονολογείται από το 1892.

«Τρελαντώνης» 

trelantonis
Ο Τρελαντώνης κυκλοφόρησε το 1932 και θεωρείται ένα από τα πιο προσωπικά αφηγήματα της Πηνελόπης Δέλτα.
Στο βιβλίο αυτό η συγγρα­φέας εξιστορεί τις απολαυστικές σκανταλιές του αδερφού της, Αντώνη, με τρόπο ειλικρινή και συγκινητικό, νοσταλγώντας την ανεμελιά των παιδικών χρόνων.
Ο Αντώνης-Τρελαντώνης έβρισκε τον μπελά του γιατί συνέχεια έκανε σκανταλιές.
Η θεία τού έριχνε βροχή τις τιμωρίες.
Άκουγαν τα αδέρφια του κι απ’ τη μια ντρέπονταν για τις αταξίες του, απ’ την άλλη θα ήθελαν κι εκείνα να τον μιμηθούν: έκανε ακροβατικά, έπαιρνε βάρκες κι ανοιγότανε στο πέλαγος, πείραζε τα πράγματα του θείου και της θείας, τις στάμνες του Μπαρμπαγιάννη του Κανατά, ακόμα και τον σκύλο του Βασιλιά!
Αλλά όταν τον έπαιρνε ο ύπνος, ο Αντώνης ζούσε περιπέτειες κι έβλεπε όνειρα ηρωικά…


Το Singleparent.gr και οι εκδόσεις Μίνωας, χαρίζουν σε 2 τυχερά παιδάκια, από ένα σετ των τριών κλασσικών αριστουργημάτων, «Σαν τα ψηλά βουνά», «Τα λόγια της πλώρης» και ο «Τρελαντώνης».

Για να μπεις στη κλήρωση ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κάνε Like και follow στη σελίδα του Singleparent.gr στο facebook και στο Twitter 
 • Κάνε tag τους φίλους και τις φίλες σου, στα σχόλια κάτω από το ποστ
 • Συμπλήρωσε τη παρακάτω φόρμα συμμετοχής μέχρι και τη Τετάρτη 19/07/2017 και ώρα 23.59 μ. μ.
 • Θα χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία μας μαζί σας εφόσον κερδίσετε στον διαγωνισμό μας.
 • Θα χρησιμοποιηθούν για την αποστολή του δώρου σας
 • Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους συμμετοχής
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

*Like & share του διαγωνισμού, σου εξασφαλίζουν περισσότερες συμμετοχές.

Καλή επιτυχία!

Χρήσιμες πληροφορίες:

 • Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο παρόν άρθρο ή/ και στη σελίδα μας στο facebook.
 • Μετά τη κλήρωση θα επικοινωνήσουμε με τον/τη νικητή/τρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.
 • Στους νικητές, το δώρο αποστέλλεται από τον δωροθέτη στα στοιχεία που έχουν συμπληρώσει στη φόρμα συμμετοχής. Ο διαγωνισμός αφορά κατοίκους Ελλάδος.
 • Σε περίπτωση που ο/η νικητής/τρια δεν ανταποκριθεί εντός 7 ημερών ή δεν επιθυμεί το δώρο του/της, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική κλήρωση για την ανάδειξη νέου/ας νικητή/τριας.
 • Περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να διαβάσεις στους γενικότερους όρους συμμετοχής.