Έληξε: Κερδίστε δύο παιδικά βιβλία, από τις εκδόσεις «Κέδρος»

96

kedros results March 2014

Το βιβλίο «Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος;» κερδίζει η Θεοδώρα Μαστρονικόλα και το βιβλίο «Ίγμα η Ανατολή» κερδίζει η Ζωή Λάμπρου. Συγχαρητήρια στις νικήτριες και σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή!

Οι Εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ» ιδρύθηκαν το 1954 από το Νίκο και τη Νανά Καλλιανέση.

O εκδοτικός οίκος αποτέλεσε από την ίδρυσή του πόλο έλξης για τους μεγάλους προοδευτικούς συγγραφείς της εποχής, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Κώστας Βάρναλης, ο Στρατής Τσίρκας, η Μέλπω Αξιώτη, ο Αντρέας Φραγκιάς, ο Γιώργος Ιωάννου, ο Τάσος Λειβαδίτης, o Άρης Αλεξάνδρου και πολλοί άλλοι.

Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, ο «ΚΕΔΡΟΣ» καθιερώθηκε ως ένας δυναμικά εξελισσόμενος πνευματικός οργανισμός. Επέκτεινε τη θέση του στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας με συγγραφείς όπως η Διδώ Σωτηρίου, ο Μένης Κουμανταρέας, η Μάρω Δούκα, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο Αλέξανδρος Κοτζιάς, ο Γιώργος Χειμωνάς, ο Νίκος Θέμελης.
kedros

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στο παιδικό βιβλίο, αποκτώντας σημαντική θέση και στην παιδική λογοτεχνία με τα βιβλία της Σοφίας Ζαραμπούκα, της Άλκης Ζέη, του Ευγένιου Τριβιζά, της Κίρας Σίνου, του Αλέξη Κυριτσόπουλου, της Ευγενίας Φακίνου, της Μαρούλας Κλιάφα, της Ζωής Βαλάση και πολλών άλλων.

Από το 1985 νέοι ιδιοκτήτες είναι ο Ευάγγελος Παπαθανασόπουλος και η Κάτια Λεμπέση, οι οποίοι επέκτειναν το εκδοτικό πρόγραμμα του οίκου με νέες σειρές και συγγραφείς σύγχρονης ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.

Σήμερα οι Εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ» συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έχοντας δύο βασικούς στόχους: να φέρουν κοντά στους νέους αναγνώστες τους κλασικούς συγγραφείς του δυναμικού τους, που αποτελούν και τη λογοτεχνική ιστορία αυτού του τόπου, και να αναδείξουν τις σύγχρονες συγγραφικές πένες που θα αποτελέσουν τους σπουδαίους συγγραφείς του Αύριο.

Οι Εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ», στηρίζουν τη μονογονεϊκή οικογένεια και προσφέρουν στους αναγνώστες του Singleparent.gr, το βιβλίο «Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος» για ένα παιδάκι του Δημοτικού και το «Ίγμα η Ανατολή» για ένα παιδάκι από 11 ετών. 

 photo GIATI_O_OURANOS_EINAI_GALAZIOS_zpsbf7f2050.jpg

Περίληψη του «Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος;»
Τα παιδιά ρωτούν συνέχεια «γιατί;» και δεν υπάρχει χειρότερο από το να τους απαντάτε «γιατί έτσι».
Ανακαλύψτε λοιπόν εδώ 364 ερωτήσεις (και τις απαντήσεις τους) για ένα σωρό θέματα που απασχολούν τα παιδιά.
Οι ερωτήσεις αφορούν διάφορες θεματικές ενότητες: • Η Γη και το διάστημα • Τα φυτά • Τα ζώα • Επιστήμες και ανακαλύψεις • Το ανθρώπινο σώμα • Η ιστορία του κόσμου • Διάσημες προσωπικότητες. Ένα ευχάριστο και χρήσιμο βιβλίο για όσους θέλουν να μαθαίνουν διασκεδάζοντας.

 photo MALMOU_IGMA_zpsd306aef1.jpg
Περίληψη του βιβλίου «Ίγμα η Ανατολή» (βραβειο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς)
Η μικρούλα Ιγμ έζησε σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Εκείνη ανήκε στο είδος του ανθρώπου του Νεάντερταλ. Την ίδια όμως περίοδο έκανε την εμφάνισή του ένα νέο ανθρώπινο είδος, ο άμεσος πρόγονος των σύγχρονων ανθρώπων, ο Homo Sapiens, δηλαδή ο σοφός άνθρωπος, όπως τον ονόμασαν οι μελετητές ανθρωπολόγοι. Ο αγώνας επιβίωσης του κατώτερου πολιτισμικά είδους του ανθρώπου του Νεάντερταλ έγινε τότε ακόμη δυσκολότερος. Η Ιγμ, με τη συμπαράσταση του καλού της φίλου Σά-γιου, με τη βοήθεια του κουταβιού της του Γκούλι και με όπλα της την εξυπνάδα, τη φαντασία, τη σύνεση και τον αλτρουισμό, κατορθώνει να φέρει ελπίδα και μέλλον στη φυλή της.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και αφήστε το σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας, στο τέλος αυτού του κειμένου μέχρι και τη Δευτέρα 03/03/2014 και ώρα 23:59 μ. μ.,  για να μπείτε στη κλήρωση!
*Το δώρο αφορά μόνο κατοίκους Αττικής, καθώς η παραλαβή του γίνεται από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Εάν είστε ήδη φίλος της σελίδας μας στο facebook, το μόνο που έχετε να κάνετε για να μπείτε στη κλήρωση, είναι να υποβάλλετε το σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας, στο τέλος αυτού του κειμένου.
  • Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 03/03/2014 και ώρα 23:59 μ.μ οπότε και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. Συμμετοχές πέραν αυτής της ημερομηνίας και ώρας ή συμμετοχές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα θεωρηθούν έγκυρες.
  • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 04/03/2014 οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στο παρόν άρθρο αλλά και στη σελίδα μας στο facebook.
  • Μετά τη κλήρωση θα επικοινωνήσουμε με τον/την νικητή/τρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει, για την επιβεβαίωση των στοιχείων του/της και προκειμένου να τον/την ενημερώσουμε για τη παραλαβή του δώρου του/της.
  • Η παραλαβή θα γίνεται από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «ΚΕΔΡΟΣ» στο κέντρο της Αθήνας, ως εκ τούτου τα δώρα αφορούν μόνο κατοίκους Αττικής.
  • Σε περίπτωση που οι νικητές ή κάποιοι από αυτούς, δεν ανταποκριθούν εντός 10 ημερών ή δεν επιθυμούν το δώρο τους, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική κλήρωση για την ανάδειξη νέου/ων νικητή/ών.
  • Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε στους γενικούς όρους συμμετοχής.