Έληξε: Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για τη παιδική παράσταση «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

5

trikymia results

Νικητές είναι οι: Χρυσάνθη Μάνου, Παπαλαιός Νίκος και Μαρία Νασσοπούλου.
Συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή!

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
ΕΝΑ ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Άριελ το καλό πνεύμα που πετάει, οι φίλοι του τα ξωτικά, ο Κάλιμπαν το κακό τέρας, η δίκαιη δούκισσα Προσπέρια που της άρπαξαν τον θρόνο, εκδιώχθηκε από την πατρίδα της κι έμαθε να κάνει μαγικά σ ένα ερημονήσι,  η μεγάλη Τρικυμία που προκαλεί για να τιμωρήσει τους παλιούς της εχθρούς, οι αστείοι ναύτες ναυαγοί με τις ίντριγκες τους αλλά και η σοφία και η καλοσύνη που στο τέλος επικρατούν όπως και η ιστορία αγάπης της Μιράντας και του Φερνάντο που φέρνει την  ελπίδα, μπλέκονται όμορφα στο έργο του μεγάλου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα όπως και στην διασκευή της Σωτηροπούλου που κυκλοφόρησε το 2003 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
 photo s1_zpsbfb619a7.jpg

Ο Σαίξπηρ στα έργα του που είχαν σχέση με το θέμα της εξουσίας, και της απληστίας, πρότεινε την εκδίκηση και την τιμωρία.
Στην «ΤΡΙΚΥΜΙΑ» όμως που είναι και το τελευταίο του έργο, αφήνει την παρακαταθήκη του στους ανθρώπους που δεν είναι άλλη από την  κατανόηση, την μεταμέλεια και την συγχώρεση. Αντί για εκδίκηση προτείνει το καλό παράδειγμα έτσι που να μπορέσουν οι αξίες της έντιμης και ηθικής συμπεριφοράς να υπερισχύσουν στον κόσμο.
 photo s2_zps20e572e3.jpg
H ένταση της περιπέτειας, ο θαυμαστός μαγικός κόσμος, η τρυφερότητα και οι ηθικές αξίες, αλλά και οι γνήσια κωμικές σκηνές, εναλλάσσονται και φτιάχνουν ένα όμορφο παραμύθι για παιδιά και μεγάλους..

Τον μαγικό κόσμο του εξωτικού νησιού με τα καλά και κακά ξωτικά  κόσμο που τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα, αγαπούσε και ο ίδιος -ο μεγαλύτερος ποιητής των εποχών- ο Σαίξπηρ γι αυτό και εκεί τοποθετούσε  κάποια από τα έργα του .

Την μουσική των 12 τραγουδιών έγραψε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τους στίχους η Βίλη Σωτηροπούλου.

Το 2012 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία της  συγγραφέως η οποία έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές και ορισμένα έχουν εκδοθεί (Από τις  Εκδόσεις Καστανιώτη, Παπαδόπουλου, Δωδώνης και Σόκκολη-Κουλεδάκη).
 photo central_zps78cc787a.jpg

Την παράσταση παρακολουθούν άνετα και ευχάριστα  παιδιά ηλικίας 5-13 ετών.

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ- ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
MOYΣΙΚΗ: ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΜΕΓΕΝΤΙΣΙΔΗ
VIDEO ART: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΜΕΓΕΝΤΙΣΙΔΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΛΑΛΗ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΠΑΝΙΔΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ, ΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ, ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΟΚΑΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΕΥΓΑ

Τελευταία παράσταση την Κυριακή 2 Μαρτίου στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων Άννα και Μαρία Καλουτά στον Αγ. Σώστη (Τιμοκρέοντος 6, Νέος Κόσμος).

Κυριακή 2 Μαρτίου στις 15:15
Η παράσταση διαρκεί 95 λεπτά με διάλειμμα
Εισιτήριο 10 ευρώ (ενήλικες) και 8 ευρώ (παιδιά).

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις (μία διπλή πρόσκληση/τυχερό-ή) για να παρακολουθήσετε τη παιδική Σαιξπηρική παράσταση «Τρικυμία» τη Κυριακή 2 Μαρτίου στις 15:15 μ.μ.  Κάντε Like στη σελίδα του Singleparent.gr, στο facebook και αφήστε το σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας, στο τέλος αυτού του κειμένου μέχρι και τη Παρασκευή 28/02/2014 και ώρα 23.59 μ.μ. , για να μπείτε στη κλήρωση. Καλή επιτυχία!
*Λόγω της τοποθεσίας του θεάτρου, το δώρο αφορά μόνο κατοίκους Αττικής.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Κάθε διπλή πρόσκληση αφορά έναν ενήλικο και ένα παιδί και ισχύει μόνο για τη παράσταση της Κυριακής 2 Μαρτίου και ώρα 15:15 μ.μ.
  • Εάν είστε ήδη φίλος της σελίδας μας στο facebook, το μόνο που έχετε να κάνετε για να μπείτε στη κλήρωση, είναι να υποβάλλετε το σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας, στο τέλος αυτού του κειμένου.
  • Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Παρασκευή 28/02/2014 και ώρα 23.59 μ.μ οπότε και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. Συμμετοχές πέραν αυτής της ημερομηνίας και ώρας ή συμμετοχές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα θεωρηθούν έγκυρες.
  • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/03/2014 οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στο παρόν άρθρο ή/και στη σελίδα μας στο facebook.
  • Δεν επιτρέπεται η πολλαπλή συμμετοχή ή η συμμετοχή πέραν του ενός μέλους της ίδιας οικογένειας. Σε αντίθετη περίπτωση οι συμμετοχές θα ακυρώνονται.
  • Μετά τη κλήρωση θα επικοινωνήσουμε με τον/την νικητή/τρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει, για την επιβεβαίωση των στοιχείων του/της και προκειμένου να τον/την ενημερώσουμε για τη παραλαβή του δώρου του/της.
  • Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε στους γενικούς όρους συμμετοχής.