Έληξε: Κερδίστε τρία αντίτυπα του βιβλίου «Το μυστικό της Βασιλοπούλας», από τις εκδόσεις «Τετράγωνο»

73

to mystiko tis vassilopoulas results 18-03-2014

to mystiko tiw vassilopoulas results repeat
Νικήτριες αναδείχθηκαν οι: Ελένη Ανδρέου, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου και Αρετή Σουρούφη (η αρχική νικήτρια Κατερίνα Δόμπρου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις συμμετοχής και έγινε επαναληπτική κλήρωση) . Συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε όλους, για τη συμμετοχή!

Οι εκδόσεις «Τετράγωνο» δημιουργήθηκαν από μια ανάγκη διαφορετικής επικοινωνίας στο χώρο των εκδόσεων. Θέλοντας να αποδεσμευτούμε από τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους και τις απαιτήσεις τους, φτιάξαμε κάτι μικρό και κομψό με σκοπό να κυκλοφορούμε «χαλαρά» και χωρίς το άγχος των πωλήσεων να κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια μας σαν δαμόκλειος σπάθη, μερικά βιβλία που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν τύχη.
Θέλουμε περίεργα βιβλία, με ενδιαφέροντα θέματα απ’ όλους τους χώρους. Και μυθιστορήματα, και παιδικά, και ποίηση, και διηγήματα [που οι μεγάλοι οίκοι ισχυρίζονται ότι… «το διήγημα πέθανε» και ότι… «δεν πουλάνε πια»], ακόμη και coffee table books με πρωτοτυπία. Ξέρετε πόσα παιδιά υπάρχουν που δεν μπορούν να βρουν την άκρη τους γιατί οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι «καίγονται» να βγάλουν μόνο best seller;

Αυτό είναι το σκεπτικό σε χοντρικές γραμμές και αν βέβαια υπολογίσουμε και την τάση που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες – «κάν’ το μόνος σου» – ε, τότε έχουμε αργήσει πολύ.
Από κάποια στιγμή και μετά που οι νέοι καλλιτέχνες και οι νέοι δημιουργοί δεν μπορούσαν να βρουν πεδίο επικοινωνίας με τις εταιρίες μεγαθήρια και τις τεράστιες πολυεθνικές – εταιρίες δίσκων, γκαλερί, εκδοτικούς οίκους, στούντιο κτλ.- αποφάσισαν να το κάνουν…μόνοι τους. Να «παραδώσουν» την τέχνη τους στο κόσμο χωρίς μεσάζοντες. Χωρίς τις απαιτήσεις των πολυεθνικών ή των εταιριών που ξεκίνησαν σαν… ντελικατέσεν και έχουν καταντήσει σούπερ μάρκετ.
Έτσι ανέβηκαν πολλές μουσικές στο internet, έτσι φτιάχτηκε το my space ή το Youtube, έτσι κυκλοφόρησαν πολλά ενδιαφέροντα βιβλία και εκδόθηκαν πολλά free press και έτσι πολλοί μουσικοί παρακάμπτοντας τις εταιρίες έφτιαξαν τα δικά τους label και κυκλοφόρησαν τα cd τους. Ο Nikko Patrelakis ήταν απ’ τους πρώτους που το έκαναν και μου το έλεγε συνέχεια: «Ότι θέλεις, κάν’ το μόνος σου».
Για να πάρω όμως την απόφαση και να κάνω τις εκδόσεις «Τετράγωνο», έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο Σταμάτης Κραουνάκης και η απόφαση του να φύγει απ’ τις εταιρίες και να κυκλοφορεί μόνος του τα cd του με μεγάλη επιτυχία. Εκείνος βέβαια έχει την Δέσποινα –αδελφή του- που κάνει τα πάντα, αλλά δεν πειράζει και εγώ στο χώρο των βιβλίων θα βρω την άκρη μου.
Οι αγαθές προθέσεις μετράνε. Κι’ αν «σπάσω» τα μούτρα μου, δεν πειράζει…πάλι απ’ την αρχή, ξανά σε κάτι άλλο.

Νίκος Μουρατίδης

Οι εκδόσεις «Τετράγωνο», στηρίζουν τη μονογονεϊκή οικογένεια και προσφέρουν τρία αντίτυπα του βιβλίου «Το μυστικό της Βασιλοπούλας» της Φωτεινής Βασιλείου, σε τρία τυχερά παιδάκια (ένα βιβλίο/τυχερό-ή). Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και αφήστε το σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας, στο τέλος αυτού του κειμένου, μέχρι και τη Δευτέρα 17/03/2014 και ώρα 23:59 μ. μ. για να μπείτε στη κλήρωση!
*Το δώρο αφορά μόνο κατοίκους Αττικής, καθώς η παραλαβή του γίνεται από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.
 photo 3DTauOmicronMuUpsilonSigmaTauIotaKappaOmicronTauEtaSigmaBetaAlphaSigmaIotaLambdaOmicronPiOmicronUpsilonLambdaAlphaSigma_zps4569dee0.jpg
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μια φορά κι’ ένα καιρό, σ’ ένα παλάτι κάπου μακριά μια βασιλοπούλα μοιάζει να είναι πολύ δυστυχισμένη. Ποιο είναι αυτό το ένοχο μυστικό που κρατά καλά κρυμμένο; Για ποιο λόγο μαραίνονται τα λουλούδια στον κήπο και τι τρόμαξε τον δράκο του παλατιού; Πως τους ήρθε και βουλώνουν τα αυτιά τους με βαμβάκι, σφουγγαράκια, καλαμάκια και ότι άλλο βρουν;
Μήπως πρόκειται για κάποιο είδος κινέζικου μαρτυρίου που αναγκάζει όλους στο παλάτι να ορκιστούν αιώνια εχεμύθεια; Κι’ αν είναι έτσι πως θα μάθουμε εμείς το μυστικό της βασιλοπούλας κι’ αν θα μπορέσει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της;
Ελάτε τώρα… όλοι ξέρουμε καλά πως τίποτα δεν μένει μυστικό για πάντα!
Ένα παραμύθι με στιχάκια για να μάθουν τα παιδάκια πώς να αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία και πως ακόμα και εκείνα τα προβλήματα που μοιάζουν άλυτα έχουν κι’ αυτά τη λύση τους.
Μετά το παραμύθι ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν τα παιδιά να το παίξουν σαν θεατρική παράσταση, με ρόλους, σκηνικά και κοστούμια. Επίσης υπάρχουν και αρκετές σελίδες με τα σκίτσα του παραμυθιού χωρίς χρώμα για να τα μπογιατίσουν με τα δικά τους χρώματα.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Εάν είστε ήδη φίλος της σελίδας μας στο facebook, το μόνο που έχετε να κάνετε για να μπείτε στη κλήρωση, είναι να υποβάλλετε το σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας, στο τέλος αυτού του κειμένου.
  • Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 17/03/2014 και ώρα 23:59 μ.μ οπότε και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. Συμμετοχές πέραν αυτής της ημερομηνίας και ώρας ή συμμετοχές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα θεωρηθούν έγκυρες.
  • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 18/03/2014 οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στο παρόν άρθρο αλλά και στη σελίδα μας στο facebook.
  • Μετά τη κλήρωση θα επικοινωνήσουμε με τον/την νικητή/τρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει, για την επιβεβαίωση των στοιχείων του/της και προκειμένου να τον/την ενημερώσουμε για τη παραλαβή του δώρου του/της.
  • Η παραλαβή θα γίνεται από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Τετράγωνο» στον Κεραμεικό, ως εκ τούτου τα δώρα αφορούν μόνο κατοίκους Αττικής.
  • Σε περίπτωση που οι νικητές ή κάποιοι από αυτούς, δεν ανταποκριθούν εντός 10 ημερών ή δεν επιθυμούν το δώρο τους, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική κλήρωση για την ανάδειξη νέου/ων νικητή/ών.
  • Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε στους γενικούς όρους συμμετοχής.