fbpx

Το παιδί μου παρενοχλήθηκε από τον αδερφό του πατέρα. Μπορεί να μην δοθεί επικοινωνία στον πατέρα;

| 25 Νοεμβρίου 2015
ADVERTISEMENT

“Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να μην εφαρμοστεί εκδικασμένη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία δίνουν το δικαίωμα στον πατέρα να βλέπει το παιδί μία φορά την εβδομάδα για τρεις ώρες και να το παίρνει κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στο σπίτι του και για διανυκτέρευση; Να σας κάνω γνωστό επίσης ότι το παιδί έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον αδερφό του πατέρα, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί και με ψυχολογική έρευνα αλλά μετά από πιέσεις ψυχολόγων το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πατέρας. Μάλιστα αυτό συνέβη όσο το παιδί βρισκόταν υπό την επιτήρηση του πατέρα με τον οποίο βρισκόμασταν σε διάσταση. Επίσης εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά για παιδεραστία και εναντίον του πατέρα. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα. Οι συμβουλές σας μου είναι απαραίτητες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων”.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ζωή Παυλίδου


ADVERTISEMENT

Αγαπητή φίλη,

Εν προκειμένω αναφέρετε ότι υπάρχει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για τη ρύθμιση του δικαιώματος επικοινωνίας του πατέρα με το ανήλικο παιδί σας.

Καταρχήν, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να κινήσετε, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, την ποινική διαδικασία εναντίον του αδερφού του πατέρα για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, ήτοι θα πρέπει να καταθέσετε μήνυση ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.


ADVERTISEMENT

Από το περιεχόμενο του ερωτήματός σας δεν προκύπτει, εάν οι ποινικά κολάσιμες πράξεις τόσο του αδερφού του πατέρα όσο και του ίδιου του πατέρα εκτέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου των ασφαλιστικών μέτρων ρύθμισης της επικοινωνίας. Πάντως, η απόφαση που εξεδόθη ρυθμίζει το δικαίωμα επικοινωνίας με τέτοιο τρόπο, ωσάν να μην τέθηκαν καθόλου υπόψη του όλα τα παραπάνω σοβαρότατα ζητήματα, δεδομένου ότι επιτρέπει στον πατέρα να έχει μία “κλασική” επικοινωνία με το τέκνο, που συμπεριλαμβάνει και Σαββατοκύριακα με διανυκτέρευση.

Επομένως, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία πρέπει τυπικά να τηρηθεί, διαφορετικά κινδυνεύετε με μήνυση από την πλευρά του πατέρα για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Αυτό που θα σας συμβούλευα είναι να καταθέσετε άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα την μεταρρύθμιση της παραπάνω απόφασης, δηλαδή ζητώντας την άμεση περικοπή της διάρκειας της επικοινωνίας και πιθανώς και την απαγόρευση της διανυκτέρευσης του παιδιού, αφού προηγουμένως εκτεθεί εμπεριστατωμένα και με αποδεικτικά στοιχεία ο κίνδυνος προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας του παιδιού σας. Επίσης, για την αποφυγή της αναμονής εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων θα ήταν πιθανότατα αναγκαίο να συνοδεύεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και από αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγή, ούτως ώστε εντός δύο (2) ημερών από την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων να καταφέρετε να επιτύχετε μία ευνοϊκή και άμεσα εκτελεστή απόφαση.

Δικηγορικό Γραφείο
Ζωής Παυλίδου & Συνεργατών

Δικηγόρος παρ’ Εφέταις
Μητροπόλεως 47, Τ.Κ. 54623
Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 2310 275465
Fax : 2310 271191
E-mail: pzoi@hotmail.com

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος “Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν”. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ