fbpx

Δεν θέλω το παιδί μου να πάει διακοπές στον τόπο που μένει ο πατέρας του. Τί να κάνω;

| 18 Ιουλίου 2014
ADVERTISEMENT

Ερώτηση:

“Εδώ και 6 χρόνια είμαι χωρισμενη με 1 παιδι 10 ετων, και το προβλημα που αντιμετωπιζω εδώ κι ένα χρόνο ειναι οτι δεν δεχομαι να αφησω τον πρωην συζυγο μονο με το παιδι μας κατα τη διαρκεια των διακοπων στο νησί του που απεχει 1000 χλμ απο την δικη μου κατοικια. Ο λόγος είναι ότι φοβάμαι για τη σωματικη ακεραιοτητα του παιδιού διοτι στην πατριδα του μπαμπα του δεν υπαρχουν συγγενεις (ουτε παππους γιαγια παρα μονο κατι θειοι σε μεγαλη ηλικια με τους οποιους ο πρωην συζυγος δε μιλαει εδώ και τριαντα χρονια) κι επιπλεον οι παρεες του μπαμπά ειναι ευκαιριακες -κι επομενως δε θα μπορω να ξερω τι κανει το παιδι μου και σε τι περιβαλλοντα κινειται- κι ουτε αν συμβει κατι θα μπορω να τρέξω και να βρεθω αμεσα εκει διοτι είναι μεγαλη η αποσταση. Επισης του εχω προτεινει να κατεβαινω κι εγω με το παιδι κατω ( πραγμα που γινοταν ως τωρα) αλλα δεν δεχεται πια -ενω μενει μονος του και δεν υπαρχει καποια σχεση – κι επιμενει να βρισκεται μονος με το παιδι. Ως τωρα ειχαμε συμφωνησει με τον πρωην, αντι να στελνω το παιδι μόνο του κατέβαινα κι εγώ μαζί του ,και φυσικά οποτε ήθελε ο ίδιος να δει το παιδι έρχόταν και τον φιλοξενουσα για οσο χρονικο διαστημα ήθελε. Εδώ και ενα χρόνο όμως, ο πρωην συζυγος με εκδικειται και δεν καταβάλλει τη διατροφή προς το παιδι μας (εχουμε ατυπα συμφωνήσει το υψος της στα 250ε) με αποτελεσμα να εχω γονατισει οικονομικα-υποψιν δεν του διεκδικησα ποτε τιποτα οικονομικο τον αφησα στο φιλοτιμο. Πειτε μου τι να κανω. Ειμαι ανοιχτη σε οποιοδηποτε συμβιβασμο αρκει να μην κινδυνευει το παιδι μου”.


ADVERTISEMENT

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ευανθία Βαγιάτη

Όσον αφορά την επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα, τα στοιχεία που δίνετε – το ότι δηλαδή στον τόπο κατοικίας του πατέρα δεν υπάρχουν συγγενείς ή ότι δεν θα γνωρίζετε τι κάνει το παιδί – δεν είναι επαρκή ώστε να πιθανολογείται κίνδυνος για το παιδί σας. Το παιδί θα είναι με τον πατέρα του, που έχει κάθε δικαίωμα να επικοινωνεί με το παιδί του. Ούτε ο πατέρας είναι υποχρεωμένος να δέχεται να πηγαίνετε και εσείς μαζί με το παιδί σας, ακόμη κι αν το δεχόταν, οικειοθελώς στο παρελθόν. Μόνο αν έχετε αποδείξεις ότι έχει κινδυνεύσει το παιδί σας, μπορείτε να ζητήσετε παρέμβαση από τον εισαγγελέα, ώστε να ρυθμισθεί το ζήτημα της επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του.

Όσον αφορά τη διατροφή, εφόσον μέχρι και πριν ένα χρόνο έδινε χρήματα για το παιδί και το δεχόσασταν αλλά πλέον δεν συμβάλλει οικονομικά στη διατροφή του παιδιού, η μόνη λύση είναι να διεκδικήσετε δικαστικώς διατροφή για λογαριασμό του παιδιού.


ADVERTISEMENT

Ευανθία Βαγιάτη
Δικηγόρος
Εθνικής Αντίστασης 16
Τ.Κ. 61100, Κιλκίς
Τηλ.: 2341-301405
E-mail: evag84@gmail.com

Η κυρία Ευανθία Βαγιάτη, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα “Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν” που σου χαρίζει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ