fbpx

Ραντεβού: 5 είδη ανθρώπων που δεν θέλετε να γνωρίσετε!

| 16 Ιανουαρίου 2014
ADVERTISEMENT

Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω, έχουν μια σχέση αγάπης και μίσους με το θέμα “ραντεβού μετά από το διαζύγιο”. Το να βγαίνεις με κάποιον που σου αρέσει είναι κάτι διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Από την άλλη, υπάρχουν και ραντεβού όπου κάθεσαι χαμογελώντας αμήχανα και μετράς τα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί το φαγητό, να πληρώσετε και να φύγετε. Αυτά τα ραντεβού είναι πράγματι, ό,τι χειρότερο και μπορεί να σας αποθαρρύνουν για πολύ καιρό.

Το καλύτερο είναι να βγαίνεις με κάποιον που σου αρέσει πάρα πολύ, να ανταλλάσσετε ερωτικά μηνύματα και να νιώθετε πάλι σαν μαθητές Λυκείου. Το χειρότερο είναι να σας αρέσει πραγματικά κάποιος ή κάποια, να νομίζετε ότι αυτό που έχετε θα προχωρήσει και εκείνος ή εκείνη, να μην ξαναπαίρνει τηλέφωνο ποτέ. Ή όταν κάνετε μια σχέση, στην αρχή περνάτε καλά και μετά κάτι “στραβώνει” και πρέπει να χωρίσετε…πάλι!


ADVERTISEMENT

Θα μπορούσα να σας πω χιλιάδες ιστορίες με ψυχασθενείς, ανώμαλους, περίεργους, κακεντρεχείς, είρωνες άντρες που γνώρισα στο παρελθόν, αλλά θα μπορούσα να σας πω και για αυτούς που ήταν υπέροχοι, δοτικοί και αξιαγάπητοι και είναι πραγματικά κελεπούρια. Αυτή είναι όμως και η σημασία των ραντεβού. Το να ρίξεις τον εαυτό σου εκεί έξω ελπίζοντας να βρείς κάποιον με τον οποίο να υπάρχουν κοινά σημεία στην αρχή και αληθινό δέσιμο στο μέλλον. Θέλει κότσια , υπομονή και χρόνο. Δεν είναι εύκολο. Αλλά όταν γνωρίσετε τον κατάλληλο ή την κατάλληλη, θα αξίζει τα πάντα.

Παρακάτω θα δείτε 5 τύπους ανθρώπων που δεν θα θέλατε να γνωρίσετε. Αν δείτε τέτοιες συμπεριφορές, τρέξτε μακριά!

Το φτυάρι. Είναι το άτομο αυτό που δεν σταματάει να θάβει την/τον πρώην του. Την αποκαλεί μονίμως “σκύλα”. Ή,αν είναι γυναίκα θα σας πεί κάθε πράγμα που έκανε και την ενοχλούσε (ιστορίες με κάθε λεπτομέρεια και διάρκειας μισάωρου). Το φτυάρι είναι προφανές πως δεν έχει ξεπεράσει τον θυμό και την πικρία του για τον χωρισμό και είτε χρειάζεται χρόνο, είτε θεραπεία. Μπορείτε να δοκιμάσετε να του/της πείτε με διακριτικό και εποικοδομητικό τρόπο ότι πρέπει να σταματήσει να συκοφαντεί την/τον πρώην του. Αν αυτό δεν δουλέψει, τότε θα πρέπει να πείτε αντίο.


ADVERTISEMENT

Ο/Η κολλημένος/η:  Αυτό το άτομο είναι το ακριβώς αντίθετο από το προηγούμενο. Κολλάει στον/στην πρώην σαν κόλλα. Μιλάει για το πόσο καλή μητέρα ή για το πόσο καλός φίλος, είναι. Περνάνε πολύ χρόνο μαζί “για τα παιδιά”. Είναι πιθανόν ο/η κολλημένος/η να θέλει να τα ξαναβρεί με τον/την πρώην του. Έτυχε να βγω και εγώ με έναν “κολλημένο” πριν από έξι χρόνια. Μιλούσε για την πρώην του με μια αγάπη που του έλεγα συνέχεια “μα γιατί δεν τα ξαναβρίσκετε;”. Είναι ακόμα ελεύθερος. Είχε χιλιάδες κοπέλες, αλλά πάντα τις χώριζε. Θα ήθελα να επισημάνω πως το θεωρώ υπέροχο όταν οι πρώην τα πάνε καλά μεταξύ τους και οργανώνουν πάρτι γενεθλίων με τα παιδιά τους σαν οικογένεια, αλλά αν πρόκειται για κάτι παραπάνω συνήθως οι άνθρωποι αυτοί το γνωρίζουν και απλώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Ο/Η αλκοολικός/ή: Όταν πέρναγα τη φάση του διαζυγίου μου, η ψυχολόγος μου, μου είπε ότι οι άνθρωποι που περνάνε αυτή τη φάση είναι πιο επιρρεπείς στον αλκοολισμό για δυο λόγους : Πρώτον, λόγω του στρες οπότε μπορεί να χρησιμοποιήσουν το αλκοόλ ως παυσίπονο για τον πόνο και την ανησυχία και δεύτερον, επειδή βρίσκονται έξω πολύ συχνότερα, σε μπαρ, εστιατόρια, ραντεβού για δείπνο, όπου όλοι πίνουν. Να είστε προσεχτικοί με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε, αλλά όσον αφορά το ραντεβού σας, αν αυτός/αυτή παραγγέλνει ακατάπαυστα ποτά, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να μπείτε στο αυτοκίνητό του/της και στη συνέχεια, να εξακριβώσετε αν είναι αλκοολικός/ή πριν ξεκινήσετε σχέση μαζί του/ της. Είναι ασφαλές να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πίνουν λίγο παραπάνω στην αρχή μιας σχέσης, λόγω αμηχανίας και έλλειψης οικειότητας, αλλά φανείτε αρκετά έξυπνοι ώστε να αναγνωρίσετε αν το να πίνει αποτελεί περισσότερο εξάρτηση παρά έκφραση κοινωνικότητας.

Ο/Η κυκλοθυμικός/ή: Αληθινή ιστορία- Έβγαινα με έναν τύπο, με τον οποίο είχα κολλήσει για αρκετό καιρό. Ήταν όμορφος, με χιούμορ και πολύ χαρισματικός. Έτσι, μια φορά εντελώς ξαφνικά, έγινε πολύ κακός απέναντί μου. Τρομερά αγενής, σαν να άλλαξε τελείως η προσωπικότητά του. Κατόπιν, μετατράπηκε πάλι σε καλός. Φυσικά, δεν το ξέχασα ποτέ. Η θεωρία μου είναι πως άπαξ και το δείτε να συμβαίνει μια φορά, σίγουρα θα το ξαναδείτε.

Ο/Η επιπόλαιος/α: Είναι ο τύπος του άντρα ή της γυναίκας, που θέλει να είναι μόνιμα ερωτευμένος/η. Το μελάνι από την υπογραφή του στα χαρτιά του διαζυγίου, δεν έχει ακόμα στεγνώσει και εκείνος/η σας μιλάει για γάμο. Γνωρίζεστε μόνο τρείς μήνες, θέλετε να κάνετε παθιασμένο σεξ όποτε συναντιέστε και εκείνος/η μιλάει για μονόπετρα! Ο επιπόλαιος/η δεν είναι κακό άτομο, απλά φοβάται να μείνει μόνο του ή προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον/την πρώην του επειδή έχει ήδη μια άλλη σχέση. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να αρραβωνιαστείτε ή να παντρευτείτε κάποιον, για να ζήσετε την αληθινή αγάπη. Αφήστε τον εαυτό σας να θεραπευτεί από το διαζύγιο (το οποίο παίρνει τουλάχιστον 5 χρόνια κατά την γνώμη μου) και απλά απολαύστε την σχέση σας. Δεν είναι απαραίτητα τα δαχτυλίδια και τα ταξίδια του μέλιτος! Είναι προτιμότερο να κάνετε δώρο εσείς δώρο στον εαυτό σας ένα όμορφο κόσμημα και να πάτε μαζί  ένα ταξίδι αναψυχής.

Αυτή είναι η τελευταία μου συμβουλή: Βγείτε με κάποιον/α που σας αφήνει να είστε ο εαυτός σας, που είναι ευγενικός/ή μαζί σας (και με τα παιδιά σας), που στηρίζει το πάθος σας για κάτι ή την καριέρα σας, που ενδιαφέρεται, που σας κάνει να αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας και που σας κάνει χαρούμενες/ους. Αυτά είναι τα πραγματικά διαμάντια. Και να είστε σίγουροι ότι βρίσκονται εκεί έξω!

Πηγή : Jackie Pilossoph συγγραφέας του blog, Divorced Girl Smiling

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ