fbpx

Σούπερ συνταγές για μπισκότα που μπορείς να φτιάξεις μαζί με το παιδί

| 8 Οκτωβρίου 2015
ADVERTISEMENT

Στο σπίτι μας, σχεδόν από τότε που γεννήθηκε ο Γιώργος, έχουμε ένα μικρό πρόβλημα: Δεν φτιάχνουμε ποτέ τίποτα στη κουζίνα αν δεν συμμετέχει κι εκείνος. Κι ένα απλό κέικ σοκολάτας να θέλουμε να φτιάξουμε, τρέχει να προλάβει το ανακάτεμα. Μάλιστα μου έχει δηλώσει πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει μάγειρας αλλά εγώ πιστεύω πως είναι ήδη (κουκουβά!).

Όταν λοιπόν αποφασίζω να μαγειρέψω-και πιστέψτε με δεν το αποφασίζω συχνά- φτιάχνουμε απίστευτα πράγματα μαζί, με γέλιο και πολύ αγάπη. Μάλιστα , ακριβώς επειδή δεν είμαι και πολύ της κουζίνας και έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, ό,τι κάνουμε μαζί επιλέγω να είναι εύκολο και γρήγορο, όπως οι παρακάτω νόστιμες και πανεύκολες συνταγές για μπισκότα που βρήκαμε στο υπέροχο blog της ΙΟΝ και μπορείς να φτιάξεις μαζί με το παιδί.  Αφού τις λάτρεψα εγώ, αποκλείεται να μην τις λατρέψεις κι εσύ!


ADVERTISEMENT

Μίνι γεμιστά μπισκότα σοκολάτα και μπανάνα
Μια γευστική συνταγή που συνδυάζει τη θρεπτική μπανάνα με την λαχταριστή σοκολάτα
 photo Munuiota-gammaepsilonmuiotasigmatau-mupiiotasigmakappataualpha-sigmaomicronkappaomicronlambdataualpha-kappaalphaiota-mupialp_zpsunadyp13.jpg
Μερίδες : 70
Έτοιμο σε : 45 Λεπτά
Tip: Ιδανικά και για κέρασμα στο σχολείο του παιδιού

Υλικά

Για το μπισκότο
22γρ. βούτυρο
225γρ. ζάχαρη
520γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 αβγά
Για τη γέμιση
4 μπανάνες
2 κουβέρτούρες ΙΟΝ κλασσική


ADVERTISEMENT

Οδηγίες

Εκτέλεση για το μπισκότο
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάτε δυνατά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
2. Στη συνέχεια συμπληρώνετε το αλεύρι αφού το έχετε κοσκινίσει και δουλεύετε απαλά το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
3. Τυλίγετε κυλινδρικά τις ζύμες σας μέσα σε λαδόχαρτο σε μέγεθος μιας μπανάνας και αφήνετε στην κατάψυξη για 10’.
4. Αφού παγώσουν βγάζετε από την κατάψυξη τα μπαστούνια ζύμης και τα κόβετε σε φέτες πάχους 1cm και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 για 10’.
Εκτέλεση για τη γέμιση
6. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και αφού καθαρίσετε και κόψετε τις μπανάνες σε φέτες πάχους 1 cm, τις βουτάτε μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα.
7. Στη συνέχεια τοποθετείτε τις γλασσαρισμένες μπανάνες μία μία πάνω σε κάθε μπισκότο και σκεπάζετε με ένα δεύτερο μπισκότο από πάνω.
8. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τους καλοκαιρινούς μήνες διατηρείστε τα μπισκότα σας στο ψυγείο.
9. Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη ένα μήνα και να φτιάξετε τα μπισκότα όποτε επιθυμείτε.
Την υπέροχη αυτή συνταγή, μπορείς να βαθμολογήσεις εδώ.

Μίνι μπισκότα με ολόκληρο φουντούκι και επικάλυψη σοκολάτας ΙΟΝ
Μini μπισκότα με ολόκληρο φουντούκι και επικάλυψη σοκολάτας, για να απολαμβάνετε μικρές δόσεις σοκολάτας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 photo Munuiota-mupiiotasigmakappataualpha-muepsilon-omicronlambdakappalambdaetarhoomicron-phiomicronupsilonnutauomicronkappaiota-k_zpsiulq7ry5.jpg

Μερίδες : 35
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά

Υλικά για μπισκότο
80γρ. βούτυρο
80γρ. ζάχαρη
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση και την επικάλυψη
250γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ κλασσική
35 φουντούκια ολόκληρα

Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε δυνατά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
2. Έπειτα ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αυγό χτυπώντας πια σε μέτρια ταχύτητα.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.
4. Παίρνετε 10γρ. από τη ζύμη, την ανοίγετε με το χέρι σας και φυλακίζετε μέσα ένα ολόκληρο φουντούκι.
5. Έπειτα τη σμιλεύετε με το χέρι σας και της δίνετε μορφή μπαλίτσας.
6. Συνεχίζετε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη και τα φουντούκια.
7. Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 170º για 15’. Τα μπισκότα σας είναι έτοιμα.
8. Σε ένα μπεν μαρί ρίχνετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη για να λιώσει.
9. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα βουτάτε με τη βοήθεια ενός κουταλιού στο γλάσο σοκολάτας και τα βάζετε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
10. Τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα για να παγώσει η σοκολάτα και σερβίρετε. Τον χειμώνα διατηρούνται και εκτός ψυγείου.
Την υπέροχη αυτή συνταγή, μπορείς να βαθμολογήσεις εδώ.

Οι παραπάνω συνταγές είναι του σεφ Αντώνη Γιαννακάρη ενώ περισσότερες λαχταριστές δημιουργίες, θα βρείτε στο blog της ΙΟΝ http://ionsweets.gr/.

2logo ionsweets

*Το παραπάνω κείμενο αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας μας, με την εταιρία ΙΟΝ. Στο Singleparent.gr, διαλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας, και χρησιμοποιούμε τη φωνή μας, μόνο για πράγματα που μας αρέσουν και θεωρούμε ότι έχουν κάτι να σας προσφέρουν.

**Σε περίπτωση που έχετε ενδείξεις ότι το παιδί σας, έχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς ή σε κάποιο από τα παραπάνω υλικά, παρακαλούμε συμβουλευτείτε προηγουμένως τον γιατρό σας.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ