fbpx

22.717 έγκυρες αιτήσεις, εκτός παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ: Συγκεντρώνονται υπογραφές από επιλαχόντες

| 2 Σεπτεμβρίου 2014
ADVERTISEMENT

Παρά τις υποσχέσεις των υπουργείων Εσωτερικών ,Εργασίας και Ανάπτυξης ότι όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ έμεινα εκτός 22.717 παιδιά που οι γονείς τους είχαν κάνει έγκυρη αίτηση.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr , μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής) από την ΕΕΤΑΑ προέκυψε ότι έμειναν εκτός 22.717 παιδιά που ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει έγκυρες αιτήσεις δεν επωφελήθηκαν. Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αναφέρει με ”τυμπανοκρουσίες” ότι θα διατεθούν 200.000.000 ευρώ (40- εκατ. περισσότερα από το αρχικό ποσό) για 89.000 θέσεις (από 68.000 που ήταν πέρυσι) για παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς 2014 και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Αυτό είχε γνωστοποιηθεί δια στόματος του ο υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδ. Κωνσταντινόπουλου και οι μητέρες ”πανηγύριζαν” σχετικά με εξασφάλιση χρηματοδότησης όλων των διαθέσιμων θέσεων για παιδιά σε δημοτικούς – ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.


ADVERTISEMENT

Το dikaiologitika.gr  παρουσίασε αναλυτικούς πίνακες που έχουν ως εξής:

Πίνακας ωφελούμενων
 photo theseisespa_zpse30393d9.jpg

Πίνακας αιτούντων
 photo theseisespa2_zpsae24e905.jpg


ADVERTISEMENT

Τέλος, επιλαχόντες γονείς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν μαζικά, ανέβασαν στο διαδίκτυο ψήφισμα, με το οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές  προς παράδοση στην Ε.Ε.Τ.Α.Α και στα αρμόδια υπουργεία. Μπορείς κι εσύ να υπογράψεις εδώ.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ