Χαλβάς σιμιγδαλένιος…και αλλιώς!

0

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έφτιαξα έναν απίστευτο χαλβά ο οποίος δεν πρόλαβε να δεί το φως της μέρας. Επειδή κάνω-συνέχεια πια-δίαιτα και δεν είχα και σιμιγδάλι χοντρό, τον έφτιαξα λίγο πιο διαφορετικό από τα συνηθισμένα και όμως έγινε πεντανόστιμος. Ταιριάζει με τον πρωινό καφέ, μετά το μεσημεριανό, με τον απογευματινό καφέ, με την ταινία το βράδυ κι άμα τον βρεί η Κυριακή, γράψτε μου. Προς το παρόν, γράψτε τα υλικά!

Υλικά
Μισό ποτήρι του νερού λάδι
Μισό ποτήρι του νερού μέλι
1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη μαύρη
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
4 ποτήρια νερό
1 γαρύφαλλο και 1 ξυλάκι κανέλας
Λίγη κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα μικρή ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξυλάκι κανέλας για να φτιάξετε το σιρόπι. Μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε και μετράτε να περάσουν 10 λεπτά για να το κατεβάσετε από τη φωτιά. Ενώ έχουν ήδη περάσει 5 λεπτά που το σιρόπι βράζει, ρίχνετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και μόλις κάψει ρίχνετε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζετε. Όταν «πάρει χρώμα», αφαιρείτε από το νερό το γαρύφαλλο και το κανελόξυλο και ρίχνετε το σιρόπι στο σιμιγδάλι, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ διότι το μίγμα θα σας πιτσιλίσει και θα σας κάψει.
Όταν ενώσετε όλα τα υλικά, κατεβάζετε τη μεγάλη κατσαρόλα από το μάτι, ανακατεύετε και σκεπάζετε με πετσέτα για 5 λεπτά. Κατόπιν χύνετε το μίγμα σε μία φόρμα και αφήνετε να κρυώσει έξω σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μόλις κρυώσει, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μία πιατέλα, πασπαλίζετε το γλυκό με λίγη κανέλα σε σκόνη και δεν κλείνετε τη πιατέλα με καπάκι, διότι η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει «ρωγμές» στο χαλβά.

Tip: Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές, να βάλετε καρύδια, αμύγδαλα ή σταφίδες ή στο τέλος αφού κρυώσει το μίγμα, να λιώσετε κουβερτούρα και να περιχύσετε τη σοκολάτα επάνω από το γλυκό. Εμείς τον προτιμάμε σκέτο για να τρώει και ο μικρός που ακόμη «πνίγεται» με τους ξηρούς καρπούς (αλλά άμα είναι να φάει καμια σοκολάτα, την καταπίνει αμάσητη!).

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!