fbpx

Τέλεια πεϊνιρλάκια από τη μαμά Λίνα!

| 28 Σεπτεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

-Τί κάνεις αγαπημένη φίλη; Θέλω να σου “κλέψω” τα πεϊνιρλάκια, μπορώ;
-Εννοείται! Εδώ με γυναικοπαρέα πίνουμε ρετσινούλα!

Αυτή είναι η μαμά Λίνα ή αλλιώς Justlina που τα λέει ωραία στο μπλόγκ της http://justlina.gr/ και μας έκανε να πεινάσουμε ενώ είμαστε σε δίαιτα.


ADVERTISEMENT

Πάμε να φάμε!

Συνταγή για τέλεια πεϊνιρλάκια

Έτσι είναι οι φίλες οι νοικοκυρές στέλνουν τις συνταγάρες τους και εμείς τις εκτελούμε!!! Φοβερή λύση για τα παιδάκια που πάνε σχολείο, ακόμη και για πρωινό στη δουλειά!! Εύκολη συνταγή και γρήγορη πάνω από όλα. Μαράκι σε ευχαριστώ και περιμένω και συνέχεια φυσικά!


ADVERTISEMENT

Υλικά
1 kg αλεύρι (λίγο λιγότερο λίγο περισσότερο, το βλέπετε στο ζύμωμα)
1/2 kg γάλα χλιαρό
75 γραμμάρια φρέσκια μαγια η 1 φακελάκι ξερή (Προτείνω φρέσκια)
1 αβγό
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
3 κουταλάκια ζάχαρη,3 κουταλάκια αλάτι (του γλυκού)

Εκτέλεση

14488793_10210715827718775_1513208808_oΑφού ζυμώσετε τα υλικά τα σκεπάζετε με μια διαφάνεια και αφήνετε την ζύμη να τριπλασιαστεί!  Στη συνέχεια πλάθετε τα πεϊνιρλάκια μικρά, τα γεμίζετε με κασέρι, γαλοπούλα ή ότι άλλο θέλετε και τα στρώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολα. Καλύτερα να τα βάλετε κοντά κοντά γιατί ανοίγουν λίγο και χάνουν το σχήμα τους. Με το ίδιο ζυμάρι μπορείτε να κάνετε και λουκανοπιτάκια ή τυροπιτάκια ή πιτσάκια. Είναι ζυμάρι για όλες τις δουλειές!!!!

Το μυστικό για να μην ξεραθούν είναι τα ψήσετε σε δυνατή φωτιά (200- 220 βαθμούς) 15′ – 20′ και όταν βγουν να τα αλείψετε με λίγο βουτυράκι.

Καλή επιτυχία !!!!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ