Σπιτικές πίτες για σουβλάκι
Μπορείτε να ετοιμάσετε πανεύκολα σπιτικές πίτες για σουβλάκι και να ευχαριστηθούν τα σπιτικά σας μπιφτεκάκια ή σουβλάκια όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά!
Υλικά (Για 8-10 πίτες)
½ κιλό αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι ρίγανη ξερή
1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
Διαδικασία
Ανακατεύουμε καλά όλα τα στέρεα υλικά μας σε μια λεκανίτσα, να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε το μείγμα πρώτα με κουτάλι και στην συνέχεια με τα χέρια. Σταματάμε να ρίχνουμε νερό όταν η ζύμη είναι μαλακή και εύπλαστη. Την μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπώλ και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη για 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά το πέρας του χρόνου, κόβουμε μπαλάκια την ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, τη πατάμε με την παλάμη μας να πλατύνει σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι όσο πιο λεπτό μπορούμε με αλευρωμένο πλάστη ( η ένα μπουκάλι).
Οι πίτες μπορούν να γίνου σε δυνατό γκρίλ για 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, σε μέτρια προς δυνατη φωτιά, επίσης για 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά.
Λογάκια
Μπορεί το 1/3 του αλευριού να είναι ολικής άλεσης.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Σχόλια