Σουφλέ σπανάκι

0

Όλο κρέας και ζυμαρικά, ε ας φάμε και κάτι διαφορετικό, ειδικά το σπανάκι που είναι πλούσιο σε φυλικό οξύ. Λατρέψαμε αυτή τη συνταγή και σας τη δίνουμε!

Υλικά
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο ή κατεψυγμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 κιλό φέτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο

Για τη μπεσαμέλ
Υλικά
100 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1/2 κρεμμύδι
2 γαρίφαλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ
Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζουμε με το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση για σουφλέ σπανάκι
Σωτάρουμε σε λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ στα λαχανικά. Προσθέτουμε τη φέτα και 3-4 κουταλιές τυρί κίτρινο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε πυρέξ το μείγμα και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τέλος το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: http://www.govastileto.gr/