fbpx

Σοκολατένια σαντουιτσάκια ψυγείου

| 2 Νοεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Τη περασμένη Δευτέρα είχαμε δημοσιεύσει άλλη λαχταριστή συνταγή για γλυκάκια ψυγείου που μπορείτε να δείτε εδώ. Η διαφορά με τα σημερινά είναι ότι είναι δυο φορές πιο νόστιμα (κατά τη γνώμη του ουρανίσκου μου!) και κυρίως ότι πρόκειται για το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων άρα έχει οικογενειακή αξία. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν αλλά δεν σας εγγυόμαστε ότι θα προλάβουν και να τα φάνε. Τί περιμένουμε; Ας γουρουνιάσουμε…χρούτς χρούτς!

Υλικά (για 15-20 κομμάτια)
2 συσκευασίες μπισκότα Μιράντα των 250 γραμμαρίων (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε πτι μπέρ ή digestive)
1 βάζο μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερύκοκο
3 σοκολάτες κουβερτούρες
1 σακουλάκι ινδική καρύδα


ADVERTISEMENT

Εκτέλεση
Παίρνετε ένα μπισκοτάκι και αλείφετε τη μέσα πλευρά (αυτή που δεν έχει τα ανάγλυφα γράμματα) με αρκετή μαρμελάδα (όταν λέμε “αρκετή” δεν εννοοούμε να ξεχειλίζει). Παίρνετε ένα δεύτερο μπισκοτάκι, αλείφετε τη μέσα πλευρά με μαρμελάδα και την κολλάτε στη μέσα πλευρά του πρώτου μπισκότου ώστε να κάνουν “σάντουιτς”. Παίρνετε ένα τρίτο μπισκότο, αλείφετε τη μέσα πλευρά με μαρμελάδα και το κολλάτε επάνω στα άλλα δύο μπισκοτάκια. Κάνετε το ίδιο με όλα τα μπισκότα ώστε κάθε τριάδα να σχηματίζει “σάντουιτς”. Μόλις τελειώσετε, βάζετε σε ένα ρηχό πιάτο την ινδική καρύδα και λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι. Αφού κρυώσει λίγο, όχι πολύ, ρίχνετε κάθε τριπλό μπισκοτο-σάντουιτς στη σοκολάτα, κατόπιν το περνάτε από την ινδική καρύδα και το τοποθετείτε στο πυρέξ. Κάνετε το ίδιο με όλα τα σαντουιτσάκια και μόλις τελειώσετε, βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο για δύο ώρες. Τριπλό εγκεφαλικό!

Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ