Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και ουίσκι (ή τσίπουρο)

0

Είπαμε αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνουμε αποτοξίνωση από τα κρέατα και τα γλυκά και να φάμε κάτι πιο ελαφρύ για να πάρουμε δυνάμεις για τη Πρωτοχρονιά. Αυτό το ρυζάκι το φτιάχνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και πάει μόνο του αλλά σαν συνοδευτικό με ψητά ή κοκκινιστό, μέχρι και με ψάρι. Με λίγη μαγιονέζα, σερβίρεται άψογα και σε τραπέζι και είναι πολύ γρήγορο, γίνεται μέσα σε 20 λεπτά. Πάμε!

Υλικά
Μία κούπα ρύζι σπυρωτό (εγώ παίρνω το μπλού μπόνετ για πιλάφι του Σκλαβενίτη)
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι χλωρό
1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 καρότα
1 ματσάκι άνηθο
Μισό φλυτζάνι καλαμπόκι
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Λίγο ουίσκι

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο ζωμό λαχανικών ή σε νερό που έχουμε προηγουμένως ρίξει κύβο λαχανικών και βάζουμε μαζί να βράσουν το καλαμπόκι και τα καρότα. Μόλις γίνει το ρύζι, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Την ώρα που βράζει το ρύζι, ψιλοκόβουμε το καρότο που έχει βράσει και τα υπόλοιπα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδια, άνηθος), και μαζί με τα μανιτάρια που είναι ήδη ψιλοκομμένα, τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι όπου έχουμε προσθέσει μισή κούπα λάδι. Τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα, τα σβήνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού ουίσκι (ή τσίπουρο αν θα το συνοδεύσουμε με ψάρι) και περιμένουμε να «πιούν» το αλκοόλ. Λίγο πρίν σωθεί τελείως το ποτό, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε το ρύζι με το καλαμπόκι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Μπορούμε να προσθέσουμε μαγιονέζα αν το βγάλουμε σε τραπέζι, σόγια αν το θέλουμε λίγο πιο αλμυρό ή και σκέτο, τρώγεται μία χαρά.

Καλή σας όρεξη!