fbpx

Πιτσάκια της στιγμής

| 8 Δεκεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Ποιός κάθεται να μαγειρεύει τώρα; Πάντως όχι εγώ. Γι΄αυτό μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή για πιτσάκια ιδανικά για τσιμπολόγημα, κολατσιό των παιδιών, πάρτυ, έκτακτες επισκέψεις ή απλή τεμπελιά, που γίνονται στο…pizza φυτίλι!

Υλικά (για 25-30 τεμάχια)

1 Φαρίνα κόκκινη
Μισή κούπα λάδι
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
2 κούπες κίτρινα τυριά
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μικρό ξερό (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
2 χτυπημένα αυγά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


ADVERTISEMENT

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε το ζαμπόν (ή τη γαλοπούλα), το κρεμμύδι και τη πιπεριά σε κυβάκια. Σε μία λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι και με ένα κουτάλι της σούπας κάνετε λακκούβα στη μέση. Στη λακκουβίτσα αυτή ρίχνετε τη μισή ποσότητα λάδι και τα χτυπημένα αυγά και αρχίζετε να ζυμώνετε ρίχνοντας σιγά σιγά το γιαούρτι. Κατόπιν ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά το υπόλοιπο λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο κολλώδες. Αν δείτε το μείγμα να σας γίνεται περισσότερο υγρό τότε προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη ενώ αν δείτε να σας γίνεται στεγνό, λίγο γάλα. Κάνετε στρογγυλά μπαλάκια και κατόπιν τα ανοίγετε λίγο να είναι πιο πλατιά. Τα βάζετε σε ταψί όπου έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 35-40 λεπτά στους 160 βαθμούς (ώστε να ψηθεί καλά το μείγμα μέσα).

Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ