Πανεύκολη τούρτα κατσαρόλας από τη Μαίρη

0

Μας την έδωσε η Μαίρη και εγγυήθηκε ότι είναι πεντανόστιμη και φυσικά πανεύκολη. Πάμε να την τσακίσουμε!
Υλικά
1 λίτρο γάλα κ 1 ποτήρι
παουντερ κουσταρ με το μωρό
2 κουβερτούρες
1 βιτάμ 250 γραμμάρια
12 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 μορφατ + λίγη άχνη
3 πακέτα πτι μπερ ή 2 ανάλογα το σκεύος που θα το βάλετε

Πώς τη φτιάχνουμε
Βράζετε το 1 λίτρο γάλα και λιώνετε τις κουβερτούρες, ύστερα προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά το βιτάμ
Στο 1 ποτήρι γάλα διαλύετε το κάστερ πάουντερ και το βάζετε κι αυτό στη κατσαρόλα
Ανακατεύετε συνέχεια και όταν πήξει αποσύρετε από τη φωτιά
Σε ένα βαθύ ορθογώνιο τάπερ, πιρέξ, ταψί ή ό,τι σας βολεύει, στρώνετε στον πάτο μια σειρά μπισκότα, μετά μια σειρά κρέμα κατσαρόλας, μετά μπισκότα, μετά κρέμα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσει με κρέμα από πάνω.
Ύστερα χτυπάτε το μόρφατ με την άχνη να γίνει η σαντιγί, το βάζετε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας και τοποθετείτε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει η σαντιγί.

Έτοιμη και καλή σας όρεξη!

*Επειδή δεν είχαμε φωτογραφία, προσθέσαμε μία από παρόμοια τούρτα που βρήκαμε στο  http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr/