fbpx

Πανεύκολα φθηνά ψωμάκια για σάντουιτς των παιδιών

| 8 Σεπτεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Σήμερα Κυριακή, λίγες μέρες πρίν ανοίξουν τα σχολεία έχουμε υπόψιν πως αντί να αγοράσουμε έτοιμα, μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα και οικονομικά σπιτικά ψωμάκια για τα σάντουιτς των παιδιών (και όχι μόνο, αφού αρκετά θα “φύγουν” με το τσιμπολόγημα πάνω απ’ το ταψί, κλασσικά…). Ή Έφη Κοντούλα, η αλλιώς “Μάνα του Λόχου”, μας λέει ότι τα υλικά αλλά και ο χρόνος παρασκευής είναι “γελοία” και για να το διαπιστώσουμε, μας δίνει τη συνταγή:

Υλικά (γύρω στα 18 μικρά ψωμάκια)


ADVERTISEMENT

*Τα ξανάκανα και τριπλασίασα την ποσότητα για να φτουρίσουν, εδώ σας δίνω την μία παρτίδα.

250 γρ. (2 φλ.) αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ. σ. ζάχαρη


ADVERTISEMENT

1 κ. σ. baking powder

1 κ. γλ. αλάτι

75 γρ. (1/3 φλ.) μαργαρίνη σε θερμ. δωματίου

240 ml (1 φλ.) γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύω σε ένα μπωλ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder και προσθέτω τη μαργαρίνη δουλεύοντας την να γίνει τριφτή η ζύμη μου. Μετά προσθέτω το γάλα και το ενσωματώνω στη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλευράκι για να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μου.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνω το ζυμάρι μου και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγω σε πάχος 2 εκατοστών.
Κόβω δίσκους με ένα νεροπότηρο και τους αραδιάζω σε ένα ταψί.  Αν θέλω πατάω λίγο στο κέντρο και κάνω μία δαχτυλιά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα.

*Λογικά του πάνε μυρωδικούλια, ίσως τριμμένο τυράκι (λίγο, όχι πολύ) και εννοείται ότι τα πλάθουμε όπως θέλουμε. Νομίζω ότι είναι ωραίο ζυμαράκι και για σάντουιτς των παιδιών για το σχολείο, οπότε πλάθουμε ψωμάκια μακρόστενα. Ακόμα δεν τα βάλατε μπροστά;

Ευχαριστούμε την Έφη που μας διέθεσε μία από τις πολλές καταπληκτικές της συνταγές ενώ περισσότερες θα βρείτε στο διαδικτυακό της “μαγειρείο”, εδώ!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ