fbpx

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα και “παράξενα” γλυκάκια από βραστή πατάτα. Ναι ναι, από πατάτα!

| 6 Δεκεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Βρήκαμε τη συνταγή στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στην ομάδα Καλά Μαγειρέματα εδώ από την Αλεξία Ζαγκλακά και ξετρελλαθήκαμε! Έγιναν τέλεια, φτιάξτε τα κι εσείς!

Υλικά
600γρ πατάτες βρασμένες και πολύ καλά λιωμένες (ναι καλά διαβάσατε ΠΑΤΑΤΕΣ)
600γρ ζάχαρη άχνη
600γρ καρύδα
½ σφηνάκι Λικέρ Μαστίχα Γεύσεις απ’τον Παράδεισο by Alexia
½ σφηνάκι Λικέρ Σοκολάτα Γεύσεις απ’τον Παράδεισο by Alexia
λίγο σπορέλαιο (μπορεί και να μην το χρειαστείτε)
λίγα κερασάκια ή φρουτάκια γλασέ για στόλισμα
λίγο κακάο
Λίγη πραλίνα


ADVERTISEMENT

15250763_652659158227910_3969664131495525913_o

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και όσο είναι ζεστές τις λιώνουμε πολύ καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα ωραίο λείο μείγμα… Χωρίζουμε στα δύο το μείγμα και στο λευκό βάζουμε το Λικέρ Μαστίχα απ’τις Γεύσεις απ’τον Παράδεισο by Alexia και στο άλλο που θα βάλουμε το κακάο βάζουμε το Λικέρ Σοκολάτα απ’τις Γεύσεις απ’τον Παράδεισο by Alexia.

Ο ένας τρόπος που μπορούμε να τα προσφέρουμε είναι να τα πλάσουμε σαν τρουφάκια και να τα κυλήσουμε σε καρύδα, τρούφα, ξηρούς καρπούς και να τα βάλουμε σε όμορφα χαρτάκια και μετά στο ψυγείο να σφίξουν λίγο και είναι έτοιμα για κέρασμα…
Ο άλλος τρόπος που τα έκανα εγώ για να κρατήσουν παραπάνω (αν προλάβουν από το Βαγγέλη μου) θέλει ψήσιμο… Τα πλάθουμε στρογγυλά σαν μπισκοτάκια και αν χρειαστεί βάζουμε πολύ λίγο σπορέλαιο στο πλάσιμο… Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20′-30′ μέχρι να ροδίσουν όμορφα.


ADVERTISEMENT

Τα μισά που έκανα σοκολατένια έβαλα λίγη σκόνη κακάο (τύπου caotonic, hemo), το Λικέρ Σοκολάτα απ’τις Γεύσεις απ’τον Παράδεισο by Alexia τ’ανακάτεψα πολύ καλά και τα έπλασα βάζοντας στο κέντρο λίγη πραλίνα. Βγήκαν 60 κομμάτια..

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ