fbpx

Μερεντοπιτάκια της Σοφίας

| 6 Φεβρουαρίου 2014
ADVERTISEMENT

Βρήκαμε αυτή τη φοβερή λαχταριστή συνταγή από τη Σοφία και το SuperMomRocks και την αναδημοσιεύουμε γιατί μας έτρεξαν τα σάλια!

Για τη ζύµη:


ADVERTISEMENT

300 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
Μισο κουταλάκι του γλυκού αλάτι
20 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό

Για την γέμιση

Μερέντα…Εμείς βάλαμε έτοιμη αλλά η Σοφία σας προτείνει να φτιάξετε την δική σας σπιτική μερέντα τη συνταγή της οποίας θα βρείτε εδώ.
Μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα


ADVERTISEMENT

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ,προσθέτουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας το ελαιόλαδο,το νερό και το αλάτι.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λεία η ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί .
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλά δισκάκια.
Αλείφουμε με μερέντα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να ”ασφαλίσουμε” την γέμιση.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα τα πιτάκια μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κοσκινισμένο κακάο….

Πείτε μου…Δεν είναι απλά τέλεια;

Φιλάκια στα μουτράκια σας!

Σοφία.

Πηγή: SuperMomRocks

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ