fbpx

Μελομακάρονα εύκολα με υλικά που έχεις στο σπίτι-ο καθένας μπορεί να τα φτιάξει!

| 4 Δεκεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Βρήκαμε τη συνταγή στο αγαπημένο μας Συνταγές Παρέας, την ακολουθήσαμε κατά γράμμα και το αποτέλεσμα μας ξετρέλλανε. Φτιάξτε μελομακάρονα με υλικά που έχετε στο σπίτι, πανεύκολα και γρήγορα. Αφού τα κατάφερα εγώ, ο καθένας μπορεί!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
  • 1 1/2 ποτήρι λάδι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. του γλυκού κανελογαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι


ADVERTISEMENT

  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 1/2 ποτήρι μέλι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σιροπιού). Όταν ανακατευτούν καλά, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε μεγάλα ταψιά (θα χρειαστούν δύο μεγάλα).
  2. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.
  3. Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Βράζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι γύρω στο πεντάλεπτο.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στα ταψιά με τα μελομακάρονα και αφήνουμε να το ”πιούν”.
  6. Ρίχνουμε από πάνω και τριμμένο καρύδι αν μας αρέσει.

Παραλλαγή στο σιρόπιασμα

Στο σιρόπι μπορείτε να προσθέσετε μισό πορτοκάλι και ένα ξυλάκι κανέλας και
στο σιρόπιασμα, κάντε εναλλακτικά τα εξής: Φτιάξτε πρώτα το σιρόπι και αφήστε το, να κρυώσει μέχρι να ψήσετε τα μελομακάρονα. Βγάλτε τα ζεστά, βουτήξτε τα στο σιρόπι όπως είναι καυτά και βάλτε τα σε σχάρα για λίγο να φύγει το περιττό σιρόπι. Τα τοποθετείτε στην πιατέλα, βάζετε λίγο μέλι μια στρώση μελομακάρονα, από πάνω πάλι μέλι και πασπαλίστε τα, με καρύδι χοντροκομμένο και κανέλα. Γίνονται απίστευτα αφράτα!

Tip

-Αν η ζύμη βγει νερουλή (δεν συμβαίνει αν ακολουθήσετε τις αναλογίες) βάζετε λίγο αλευρακι, όχι όμως παρά πολύ αλλιώς η ζύμη θα σας γίνει σφιχτή.

Η συνταγή είναι από το hungry.gr με κάποιες τροποποιήσεις.


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ