fbpx

Λιγκουίνι με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

| 19 Δεκεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Για άλλο λόγο μπήκα στο blog της Χρύσας εδώ και αλλού κατέληξα. Διότι έπεσα επάνω σε αυτά τα λαχταριστά λιγκουίνι και μου έτρεξαν τα σάλια. Εγώ λέω να τα φτιάξω σήμερα και να κάνω κουζινοtherapy. Εσείς;

Υλικά:
1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια
3-4 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
4 μεγάλα άσπρα μανιτάρια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 βιολογικό κύβο κότας ή λαχανικών
2 μικρές κρέμες γάλακτος light (400 γραμ.)
αλάτι, πιπέρι
λίγο καυτερό πιπέρι


ADVERTISEMENT

Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente.
Παράλληλα σε μια άλλη, πλατειά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν ελαφρά. Κρατάμε μόνο 2-3 πράσινα “φυλλαράκια” απ’ τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην άκρη, για το σερβίρισμα.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, καρότα, πιπεριά, μανιτάρια με τελευταίο το σκόρδο για να μην παραβράσει και να κρατήσει το άρωμά του.
Μόλις σοταριστούν όλα τα λαχανικά (δεν τα θέλουμε παραβρασμένα, ίσα να μαραθούν), ρίχνουμε τον κύβο αφού πρώτα τον τρίψουμε με τα χέρια μας, αλάτι (με προσοχή γιατί περιέχει και ο κύβος), πιπέρι και λίγο καυτερό πιπέρι, ανάλογα τα γούστα.
Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, κουνάμε να πάει παντού και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια που στο μεταξύ έχουν βράσει και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά, χωρίς βέβαια να τα λιώσουμε.
Τα σερβίρουμε ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι απ’ αυτό που κρατήσαμε στην άκρη…

Καλή σας όρεξη!

*Ευχαριστούμε τη Χρύσα για την ευγενική της άδεια να δημοσιεύσουμε μία από τις πολλές καταπληκτικές της συνταγές!


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ