fbpx

Κρέμα με σιμιγδάλι και κανέλα της Κορίνας

| 1 Νοεμβρίου 2014
ADVERTISEMENT

Update: Η συγκεκριμένη συνταγή ανήκει στη γιαγιά της αναγνώστριας Κορίνας Κολλυροπούλου!

Μια πολύ καλή φίλη μου έστειλε αυτή τη συνταγή και τρελάθηκα, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει είναι ό,τι πρέπει.
Είναι πανεύκολη, στη γεύση μοιάζει με γαλακτομπούρεκο και τρώγεται ζεστή και κρύα. Πάρτε υλικά και περιμένω τάπερ!


ADVERTISEMENT

Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
10 κουτ. σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
7 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κρόκος
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζεις τη ζάχαρη και το γάλα να ζεσταθούν.
Ρίχνεις σιγά σιγά το σιμιγδάλι μην καείς και ανακατεύεις μέχρι να πήξει λίγο.
Πρίν το κατεβάσεις από το μάτι ρίχνεις το κρόκο και το βούτυρο και λίγο πρίν, τις βανίλιες.
Μόλις το μείγμα πήξει περισσότερο, το κατεβάζεις από τη φωτιά.
Τοποθετείς το μείγμα σε ατομικά μπολάκια, ρίχνεις κανέλα και έτοιμη!

Tip: Τρώγεται και κρύα! Επίσης αν έχεις αλλεργία στον κρόκο του αυγού, μπορείς να τον παραβλέψεις.


ADVERTISEMENT

Καλή σας όρεξη!

Πηγή συνταγής: Κορίνα Κολλυροπούλου
Πηγή φωτογραφίας: https://efzin.wordpress.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ