Κρέμα με σιμιγδάλι και κανέλα της Κορίνας
Update: Η συγκεκριμένη συνταγή ανήκει στη γιαγιά της αναγνώστριας Κορίνας Κολλυροπούλου!
Μια πολύ καλή φίλη μου έστειλε αυτή τη συνταγή και τρελάθηκα, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει είναι ό,τι πρέπει.
Είναι πανεύκολη, στη γεύση μοιάζει με γαλακτομπούρεκο και τρώγεται ζεστή και κρύα. Πάρτε υλικά και περιμένω τάπερ!
Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
10 κουτ. σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
7 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κρόκος
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζεις τη ζάχαρη και το γάλα να ζεσταθούν.
Ρίχνεις σιγά σιγά το σιμιγδάλι μην καείς και ανακατεύεις μέχρι να πήξει λίγο.
Πρίν το κατεβάσεις από το μάτι ρίχνεις το κρόκο και το βούτυρο και λίγο πρίν, τις βανίλιες.
Μόλις το μείγμα πήξει περισσότερο, το κατεβάζεις από τη φωτιά.
Τοποθετείς το μείγμα σε ατομικά μπολάκια, ρίχνεις κανέλα και έτοιμη!
Tip: Τρώγεται και κρύα! Επίσης αν έχεις αλλεργία στον κρόκο του αυγού, μπορείς να τον παραβλέψεις.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή συνταγής: Κορίνα Κολλυροπούλου
Πηγή φωτογραφίας: https://efzin.wordpress.com
Σχόλια