Κρεατόσουπα με κριθαράκι

0

Συνταγές για σούπες υπάρχουν πολλές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, μόνο μία! Την έχω κάνει αρκετές φορές και με μοσχάρι ψαχνό χωρίς κόκκαλα όπως λέει αλλά και με κοτόπουλο, και έχει γίνει φοβερή. Ειδικά με αυτό το καιρό, σας τη προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά συνταγής

4-5 κόκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό (ή κομμάτια μοσχάρι ψαχνό ή κοτόπουλο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
1 φλ. κριθαράκι ψιλό
¼ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κόκαλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να βράσουν για 40’. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σωτάρουμε για 3-4’ εκτός από την ντομάτα.

Τα ρίχνουμε στη σούπα, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 20’. Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό.

Ξεκοκαλίζουμε όλο το κρέας από τα κόκαλα, πετάμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας στη σούπα. Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι (εμείς αντί για λεμόνι προσθέτουμε ελάχιστο τυρί τριμμένο από πάνω)

Extra tips επιτυχίας:

Καλό πλύσιμο στα κόκαλα πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.
Ξεκινάμε το βράσιμο πάντα με κρύο νερό.
Ξαφρίζουμε το ζωμό του κρέατος όποτε εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Πηγή: argiro.gr