fbpx

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα και χωρίς μίξερ!

| 12 Απριλίου 2014
ADVERTISEMENT

Καιρό είχαμε να μαγειρέψουμε, ε ας βάλουμε μια συνταγούλα Πασχαλινή και μάλιστα χωρίς μίξερ. Σήμερα φτιάχνουμε κουλουράκια της Έφης και τα τσακίζουμε συνοδεία καφέ. Όπως λέει και η ίδια “Είναι φανταστικά και μην σας τρομάζει το πολύ λάδι!”.

Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
1/3 φλ. καφέ χυμός λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κ. γλ. Κανέλα
1/2 κ. γλ. Γαρύφαλλο
2/3 ποτηριού χυμός πορτοκαλιού  +
1 κ. γλ. Σόδα
ελάχιστο αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο μαζί με
1 κ.γ. baking powder
Σουσάμι προαιρετικά


ADVERTISEMENT

Εκτέλεση (με το χέρι-όχι μίξερ)

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά στοιχεία μαζί και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder.
Στην ουσία δεν ζυμώνουμε, απλά ενώνουμε το αλεύρι μας. Αν το παρακάνουμε θα είναι σφιχτή η ζύμη.
Αν θέλω πασπαλίζω ή τυλίγω σε σουσάμι.
Η ζύμη δεν είναι πολύ σφιχτή και καλό είναι να τα κόψουμε με κουπ-πατ και να μην τα πλάσουμε.
Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά αναλόγως το φούρνο μας στους 150 βαθμούς.

Μετά από τόσα χρόνια και φορές που τα έχω κάνει, τα βάζω και στους 170 βαθμούς και γίνονται πιο γρήγορα αλλά πρέπει να τα προσέχεις πιο εντατικά.


ADVERTISEMENT

Πηγή: http://epipantosepistitou-efik.blogspot.gr/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ