fbpx

Κεφτέδες κοκκινιστοί με ζυμαρικά

| 12 Οκτωβρίου 2013
ADVERTISEMENT
Σήμερα έχουμε  νοστιμιά που δεν νομίζω ότι της αντιστέκεται κανείς. Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για αυτό το φαγάκι που το αντλήσαμε από το διαδικτυακό μαγειρείο της Έφης Κοντούλα ή αλλιώς “Μάνα του Λόχου”.  Εγώ βάζω χοντρό μακαρόνι για ζυμαρικό αλλά του ταιριάζουν ό,τι μακαρόνια κι αν έχετε. Πάμε να το φτιάξουμε;
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
δύοσμος και μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σ. ξίδι
ελάχιστο ούζο αν θέλω
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
Για τη σάλτσα :
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. ξίδι
αλάτι και πιπέρι
ζάχαρη ελάχιστη
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
 ζυμαρικά της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και αφού ζυμώσουμε, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε να χρυσίσουν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Καλή σας όρεξη!Πηγή: http://epipantosepistitou-efik.blogspot.gr

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ