Κεφτέδες κοκκινιστοί με ζυμαρικά

0
Σήμερα έχουμε  νοστιμιά που δεν νομίζω ότι της αντιστέκεται κανείς. Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για αυτό το φαγάκι που το αντλήσαμε από το διαδικτυακό μαγειρείο της Έφης Κοντούλα ή αλλιώς «Μάνα του Λόχου».  Εγώ βάζω χοντρό μακαρόνι για ζυμαρικό αλλά του ταιριάζουν ό,τι μακαρόνια κι αν έχετε. Πάμε να το φτιάξουμε;
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
δύοσμος και μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σ. ξίδι
ελάχιστο ούζο αν θέλω
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
Για τη σάλτσα :
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. ξίδι
αλάτι και πιπέρι
ζάχαρη ελάχιστη
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
 ζυμαρικά της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και αφού ζυμώσουμε, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε να χρυσίσουν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Καλή σας όρεξη!Πηγή: http://epipantosepistitou-efik.blogspot.gr