fbpx

Κεφτεδάκια φούρνου με μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα

| 4 Ιανουαρίου 2014
ADVERTISEMENT

Τα ανακάλυψα τυχαία όταν αφηρημένη, αντί να ρίξω τη σάλτσα με το μπαλσάμικο στη σαλάτα την έριξα στα κεφτεδάκια. Από τότε φτιάχνω πολύ συχνά αυτή τη συνταγή και τα κεφτεδάκια γίνονται ανάρπαστα. Πάμε να φάμε!

Υλικά (για 20 μέτρια κεφτεδάκια)
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
Λίγο δυόσμο αποξηραμένο
Λίγο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, άνηθο ψιλοκομμένο, λάδι


ADVERTISEMENT

Για τη σάλτσα
Μισή κούπα λάδι
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο κρέμα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε. Αν δούμε ότι δεν φτάνει η φρυγανιά και το μείγμα γίνεται νερουλό ρίχνουμε λίγη ακόμη ενώ αντίθετα, αν δούμε ότι το μείγμα γίνεται στεγνό ρίχνουμε λίγο λάδι. Ζυμώνουμε καλά και λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέτριο ή μικρό μέγεθος και τοποθετούμε στο ταψί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε με αυτό, τα κεφτεδάκια. Κατεβάζουμε τη φωτιά στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου ενώ στα μέσα της διαδικασίας ρίχνουμε αν χρειαστεί και λίγο νεράκι. Θα πάθετε σόκ από τη γεύση!

Καλή σας όρεξη!


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ