Γλυκάκια ψυγείου σε 30 λεπτά!

0

Αυτά τα γλυκάκια τα λατρεύω, όχι μόνο γιατί είναι πανεύκολα και λαχταριστά, αλλά και επειδή μου θυμίζουν τη περίοδο της εγκυμοσύνης μου που γουρούνιαζα, τουλάχιστον μια ντουζίνα τη βδομάδα. Η συγκεκριμένη συνταγή μοιάζει πολύ με αυτή που φτιάχνουμε τα τρουφάκια μόνο που τα συγκεκριμένα γλυκά δέχονται και πολλές άλλες παραλλαγές ανάλογα με το τί υλικά έχουμε ή δεν έχουμε στη κουζίνα. Πολλά είπα, καιρός να φάμε!

Υλικά (για 24 μέτρια κομμάτια)
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
(αν δεν έχετε πτι μπέρ, μπορείτε να βάλετε Μιράντα, Digestive ή και διαφορετικές μάρκες μεταξύ τους ό,τι τέλος πάντων έχετε)
Μισό φλυτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια
(αντί γοα φουντούκια μπορείτε να βάλετε καρύδια ή αμύγδαλα)
200 γρ. βούτυρο (π.χ. Lurpak)
Μισό ποτήρι φρέσκο γάλα
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
3 κουτ.σούπας κακάο
1 κουτ.σούπα Baileys
(κάποια στιγμή που δεν είχα Baileys έβαλα ένα λικέρ ό,τι βρήκα αλλά αντί για αυτό, μπορείτε να βάλετε και κονιάκ)

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα, τα βάζουμε σε ένα μπώλ και κρατάμε λίγο στην άκρη για την επικάλυψη στο τέλος.
Θρυμματίζουμε στο multi τα φουντούκια και τα βάζουμε και αυτά στο μπώλ με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και το ρίχνουμε και αυτό στο μπώλ με τα μπισκότα και τα καρύδια.
Αναμειγνύουμε και τα υπόλοιπα υλικά (γάλα, ζάχαρη, κακάο και ποτό) και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι (ή με το χέρι).
Πλάθουμε τα γλυκά σε ό,τι σχήμα θέλουμε προσέχοντας μη φάμε τα μισά, πρίν καν τελειώσουμε!
Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο μπισκότο που κρατήσαμε στην αρχή ή αν δεν κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με τρούφα ή με ζάχαρη άχνη ή με θρυμματισμένο φουντούκι ή με ινδική καρύδα ή με τίποτα, τρώγονται κι έτσι.
Τα τοποθετούμε σε πυρέξ ή σε δίσκο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σκληρύνουν λίγο. Έτοιμα!

Ιδανικά για κέρασμα στο γραφείο στο σχολείο του παιδιού αλλά και για κάτι εύκολο και νόστιμο τις γιορτές που έρχονται!
Σ.σ. Η κεντρική φωτογραφία είναι πραγματική και έρχεται απ’ τη κουζίνα του σπιτιού μου.

Καλή όρεξη!