Γερμανική πίτσα σοκολάτας από τη Μαρία
Αυτή την συνταγή, την φτιάχναμε “στα νιάτα μας” όταν μας τραβούσε κάτι γλυκό και θέλαμε κάτι γρήγορο. Για αυτούς που έχουν υπομονή την συνιστώ με ζύμη τάρτας αντί για πίτσας.
Υλικά
6 έτοιμα ρολά πίτσας ή κρουασάν σε θερμοκρασία δωματίου ή 2 δόσεις ζύμης πίτσας
1 κούπα νιφάδες σοκολάτας ή απλή σοκολάτα σε κομματάκια. Εμένα μου αρέσει και με την κλασική Lacta, “σπασμένη”
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα ψιλοκομμένα
1 cup chopped καρύδια ή κάσιους
1 γάλα μεγάλο εβαπορέ
Ζύμη πίτσας για αυτούς που προτιμάνε την σπιτική (1 δόση):
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κίτρινο
1 αυγό, 2 κ.σ. λάδι
2 κ. γ. αλάτι, 1 κ.γ. ζάχαρη
μαγιά 1 φακελάκι σκόνη διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
ένα φλιτ. γάλα
Kανονικά βάζω στην ζύμη και πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο και λίγο βασιλικό όταν πρόκειται για κανονική πίτσα. Απλά τώρα λόγω της σοκολάτας τα παρέλειψα
Εκτέλεση
Κάνω τα έτοιμα ρολά μια μπάλα ή την σπιτική ζύμη και μετά την ανοίγω σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη.
Φροντίζω οι άκρες να εξέχουν από το ταψί μου.
Την τρυπάω αρκετές φορές με το πιρούνι και ψήνω στους 180 – 200 για 10 λεπτά
Μετά βγάζω το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζω με τις νιφάδες σοκολάτας, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ινδοκάρυδο.
Προσθέτω και το εβαπορέ και ψήνω για άλλα 15-20 λεπτά στους 180 με αέρα.
Tips
Η ακόμη πιο γρήγορη λύση είναι να λιώσετε μια κουβερτούρα με το εβαπορέ, να προσθέσετε τα υπόλοιπα και να αλείψετε σε ζεστά ψωμιά του τοστ.
Καλή όρεξη!
Σχόλια