fbpx

Γαριδοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη: Οι καλύτεροι που έχεις φάει ποτέ!

| 15 Μαρτίου 2016
ADVERTISEMENT

Πεθαίνω για γαρίδες αλλά μου τη δίνει που δυσκολεύομαι να τις φάω. Ο αγαπημένος μας σεφ Άκης Πετρετζίκης όμως μας δίνει υπέροχη συνταγή για γαριδοκεφτέδες που είναι νηστίσιμοι αλλά και φοβεροί ουζομεζέδες. Μπορείς μάλιστα να βάλεις γαρίδες που σου έχουν περισσέψει από χθες. Πάμε να τους φτιάξουμε;

Από το http://akispetretzikis.com/


ADVERTISEMENT

Συστατικά

  • 440 γρ. γαρίδες μικρές προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. παξιμάδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 40 γρ. ούζο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη τριμμένο προαιρετικά
  • 2 κ.γ. γλυκάνισο προαιρετικά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα ομοιογεννές μείγμα.
  • Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια 1 εκ σε διάμετρο.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά που το έχουμε γεμίσει κατά 1 εκ σε ύψος με ελαιόλαδο το οποίο έχει φτάσει τους 180 βαθμούς θερμοκρασία.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας γυρνώντας τα που και που ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ