Γαλοπούλα με γλυκοπατάτες σε αντικολλητικό τηγάνι από την Ελευθερία Κοντογιάννη
Να ένα ωραίο φαγάκι που μπορούμε να φτιάξουμε σήμερα: Γαλοπούλα ψητή με γλυκοπατάτες στο αντικολλητικό τηγάνι. Η σούπερ μαγείρισσα και πιστή αναγνώστρια της σελίδας μας, Ελευθερία Κοντογιάννη, μας κερνά!
Υλικά κατ’ άτομο
1 μερίδα γαλοπούλα φιλέτο, (λέμε στον χασάπη να φιλετάρει 1 κομμάτι στήθους)
3 φρούτα βανίλιες κομμένες στη μέση χωρίς κουκούτσια
1-2 γλυκοπατάτες κομμένες
3-4 κομματάκια τυρί κίτρινο, κατά προτίμηση γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
λίγο ξύδι balsamico
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
ελαιόλαδο
λίγο άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι μαύρο και λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικό).
Πώς το φτιάχνουμε
Βάζω το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει χωρίς λάδι και αλείφω με ελαιόλαδο το φιλέτο γαλοπούλας κι απο τις δύο πλευρές, αφού το αλατοπιπερώσω.
Ρίχνω στο τηγάνι το φιλέτο κι αφού ροδίσει απο τη μια πλευρά, γυρίζω από την άλλη και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και οι δυο πλευρές.
Έπειτα προσθέτω τις βανίλιες, τις γλυκοπατάτες κομμένες, τη μουστάρδα, αλάτι τα πιπέρια και αφού πάρει λίγη βράση, σβήνω με το ξύδι μπαλσάμικο, λιγο κρασάκι και προσθέτω αν χρειαστεί λίγο νερό.
Βράζω με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν τα υλικά για περίπου 20 λεπτά και τέλος ρίχνω το τυρί και λίγο ελαιόλαδο.
Αφήνω άλλα δέκα λεπτά να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστό.
Αν δεν θέλετε να σας βγει γλυκοκαυτερή η σάλτσα παραλείπετε το πιπέρι καγιέν.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
*H συνταγή μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο.
** Τη συνταγή του άρθρου απεικονίζει η εσωτερική φωτογραφία του άρθρου. Η κεντρική είναι τυχαία.
Σχόλια