Ελιοτές (muffins με ελιά) της Έρης

0

Η Έρη-γνωστή και ως Captain Cook-τα ονομάζει «Ελιοτές της Αργυρώς» διότι άντλησε τη συνταγή από το βιβλίο «»Η δίαιτα των ειδικών 2013» κάνοντας μερικές δικές της παραλλαγές. Πρόκειται για νηστίστιμα muffins με ελιά, ό,τι πρέπει για κάτι διαφορετικό στο Σαρακοστιανό τραπέζι. Πανεύκολα και πεντανόστιμα, τα φουρνίζουμε ήδη και σας δίνουμε τη συνταγή!

Υλικά (14 muffins)
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
2,5 κούπες αλεύρι ολικής και αλεύρι άσπρο (χρησιμοποίησα μισό μισό, 2μισι κούπες σύνολο)
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσινο μέρος
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
 photo eliotes4_el_zpsd8b90eb8.jpg
Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Διαλύουμε την σόδα στον χυμό (θα αφρίσει) και το ρίχνουμε όλο στο μπολ με το λάδι.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι ή με σύρμα.
  • Ενώνουμε το αλεύρι με το baking powder, τις ελιές, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, αλάτι – πιπέρι.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το λάδι και τον χυμό.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μορφή ζύμης για κέικ.
  • Λαδώνουμε καλά τις θήκες για muffins και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά ή στον αέρα στους 160 για 20 – 25 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε μέσα στο ταψάκι για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και στην συνέχεια μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή, να περάσετε όμορφα!

Πηγή: http://eri-captaincook.blogspot.ca/