fbpx

Εύκολο και τέλειο Banoffee από την Έρη

| 22 Φεβρουαρίου 2014
ADVERTISEMENT

Ό,τι πρέπει με τον καφέ το απόγευμα (και το πρωί, γιατί όχι;) αυτό το γλυκό είναι εύκολο και απλά τέλειο. Το μόνο που χρειάζεται για να “στέκεται” καλύτερα, είναι να το φτιάξετε από τη προηγούμενη. Banoffee της Έρης, εδώ και τώρα!

Υλικά 
Για την βάση
80 γρ βούτυρο
250 – 300 γρ μπισκότα digestive ή άλλα μπισκότα
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
Για την καραμέλα
1/3 της κούπας βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα περίπου 390 γρ
3-4 μπανάνες
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35%
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Τρίμματα Σοκολάτας ή και σκόνη κακάο για την διακόσμηση.


ADVERTISEMENT

Διαδικασία
Βγάζουμε τα μπισκότα απο την συσκευασία τους και τα διαλύουμε είτε στον πολυκόφτη, είτε βάζοντας τα σε μια σακούλα και τα κοπανάμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Λιώνουμε το βούτυρο, μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ενα μπολ και κοσκινίζουμε το κακάο. Περιχύνουμε με το βούτυρο, ανακατεύουμε τα τρίμματα και μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή φόρμα για τάρτες. Πιεζουμε με τα χέρια μας να φτιάξουμε την βάση του γλυκού και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο θα κάνω μια παρένθεση να σας πως αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε την βάση για 10 λεπτά στους 180 αν θέλετε να είναι πιο δεμένη η βάση του γλυκού σας αλλά δεν είναι απαραίτητο, μπορείτε και να μην ψήσετε την βάση καθόλου. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα.
Προχωράμε στην καραμέλα μας, τοποθετούμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με την ζάχαρη, φέρνουμε σε βράση σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και το μείγμα να φαίνεται λείο χωρίς να φαίνεται το λίπος απο το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση το μείγμα χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και σιγοβράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα καραμέλας. αποσύρουμε απο την φωτιά, ανακατεύουμε την καραμέλα μας και αδειάζουμε στην μπισκοτένια βάση. Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σταθεί λίγο η καραμέλα.
 photo ban_diadikasia_el_zps35eec125.jpg
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα σε σφιχτή σαντιγί περίπου 6-8 λεπτά μαζί με την ζάχαρη και κρατάμε στην άκρη. Βγάζουμε το ταψάκι απο το ψυγείο, κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω απο την καραμέλα. Πάνω απο τις μπανάνες αδειάζουμε την σαντιγί και στρώνουμε με σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας κουβερτούρας και αν θέλουμε κοσκινίζουμε λίγο κακάο σε σκόνη. Κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε παρόλα αυτά το γλυκό ιδανικά φτιάχνεται απο την προηγούμενη μέρα.

Tip: Αν κόψετε τις μπανάνες νωρίς στην διαδικασία μπορεί να μαυρίσουν γιατί οι μπανάνες οξειδώνονται με τον αέρα. Αν θέλετε ραντίστε τις κομμένες μπανάνες με λίγο φρέσκο λεμονάκι ή χρησιμοποιήστε τις αμέσως μόλις τις κόψετε και σκεπάστε τις αμέσως με την σαντιγί.

Καλή όρεξη!


ADVERTISEMENT

Πηγή: http://eri-captaincook.blogspot.gr/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ