fbpx

Εύκολη τάρτα με σπανάκι και μπέικον

| 1 Φεβρουαρίου 2014
ADVERTISEMENT

Λατρεύουμε τις συνταγές της Έρης -μαγείρισσας και blogger του http://eri-captaincook.blogspot.ca/, ειδικά οι πίτες και οι τάρτες της, είναι all the money! Φτιάξτε αυτή την εύκολη τάρτα με σπανάκι και μπέικον απευθείας από τη κουζίνα της και μην ξεχνάτε ότι δεχόμαστε και ταπεράκια!

Υλικά
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
1 μάτσο σπανάκι (περίπου 300 γρ φύλλα)
5 φέτες μπέικον
Λίγο ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
300 γρ φέτα τριμμένη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο χοντρό ή σιμιγδάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι – Πιπέρι
 photo tarta2_el_zpsdd523fb3.jpg


ADVERTISEMENT

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και το βάζουμε να βράσει. Πλένουμε το σπανάκι μας (θέλουμε μονο τα φύλλα). Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε ρίχνοντας άφθονο κρύο νερό. Κρατάμε στην άκρη.
Σε ενα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μπέικον ψιλοκομμένο να γίνει τραγανό. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη.
Λαδώνουμε ενα ταψάκι και στρώνουμε την σφολιάτα μας. Την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε μόνη της για 10 – 12 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε την φέτα, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι. Στίβουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε επίσης. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο πάνω στην σφολιάτα και επιστρέφουμε το ταψάκι στον φούρνο. Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ