fbpx

Σοκολατόπιτα: Εύκολη και λαχταριστή ή αλλιώς…σοκόλαση!

| 7 Δεκεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Θέλαμε γλυκό αλλά δεν θέλαμε και να κουραστούμε! Κι έτσι στο blog της Έφης, ή αλλιώς “Η Μάνα του Λόχου” βρήκαμε φανταστική και εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα και απίστευτες Σαββατιάτικες γουρουνιές. Πάμε να τη φτιάξουμε και να τη τσακίσουμε!

Υλικά
5 αβγά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο με μισή κ.γλ. baking powder
200 γρ. μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη
250 γρ. φουντούκι αλεσμένο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ.  κουβερτούρα με 200 ml κρέμα γάλακτος για την γκανάζ


ADVERTISEMENT

 photo IMG_0060_zps1153df3f.jpg

Εκτέλεση
Σε μπωλ ρίχνω όλα τα υλικά (βούτυρο με ζάχαρη, μετά τα αβγά, το φουντούκι και το αλεύρι) εκτός από τις σοκολάτες και χτυπάω με το μίξερ.
Λιώνω σε χαμηλή φωτιά τις σοκολάτες (εγώ τις έβαλα στα μικροκύματα) και τις ρίχνω στη ζύμη.
Βουτυρώνω ταψί, ρίχνω το μίγμα, ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει, στους 190 βαθμούς.
Στρώνω αντικολλητικό χαρτί στο ταψί γιατί γενικά αυτό κάνω με τέτοια γλυκά, βάζω ένα τσέρκι (σαν ένα ταψί χωρίς πάτο φανταστείτε το) και ρίχνω το μίγμα μέσα. Όταν γίνει, αφαιρώ με προσοχή και μεταφέρω σε πιατέλα.  Το πόσο υγρό είναι μέσα, είναι απίστευτο. Τέλειο γίνεται!!!! Σοκόλαση εντελώς η κατάσταση.
Περιχύνω με γλάσσο (σταγόνες με κρέμα γάλακτος) και τρίβω και λευκή κουβερτούρα από πάνω. Αυτά είναι!

Καλή σας όρεξη!


ADVERTISEMENT

Πηγή: Η μάνα του λόχου 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ