Εύκολη, γρήγορη και πάμφθηνη μανιταρόσουπα by Singleparent!

0

Κάτι οι ιώσεις του Φθινοπώρου, κάτι ο καιρός που χαλάει και κάτι οι δίαιτες που ξεκίνησαν, μια μανιταρόσουπα είναι ό,τι πρέπει. Εμείς την κάνουμε πολύ συχνά και είναι τόσο νόστιμη και ευπαρουσίαστη που μπορείτε αν θέλετε να τη «βγάλετε» σαν πρώτο πιάτο σε τραπέζι και να τους αφήσετε όλους άφωνους. Είναι πεντανόστιμη, πολλή θρεπτική και μπορείτε να την αλέσετε με το μπλέντερ ώστε να την κάνετε βελουτέ και να τη σερβίρετε στα παιδιά, που αποφεύγουν τα λαχανικά με γυμνό μάτι. Επίσης είναι ιδανική για δίαιτα αφού έχει πολύ λίγες θερμίδες. Πάμε να δούμε τα υλικά;

Υλικά
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε δύο κονσέρβες ψιλοκομμένα μανιτάρια)
1 ματσάκι σέλινο
1 μεγάλη πατάτα
1 πράσο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1 κολοκυθάκι
2 αυγά
2 λεμόνια
Λίγο λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε σε μικρά κομματάκια όλα τα λαχανικά, εκτός από τα μανιτάρια, τα βάζετε σε ένα μπώλ και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν πλένετε τα φρέσκα μανιτάρια, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε κι αυτά στο μπώλ με τα υπόλοιπα λαχανικά (αν τα μανιτάρια είναι κονσέρβας, τα στραγγίζετε καλά, τα ξεπλένετε με νερό και τα βάζετε στο μπώλ). Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε μία γεμάτη κατσαρόλα με νερό, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι και αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Το μυστικό είναι προς το τέλους του βρασίματος, να έχει μείνει ζουμί στη μισή κατσαρόλα οπότε αν δείτε ότι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το φαγητό δεν έχει βράσει και το ζουμί στεγνώνει, προσθέτετε λίγο νεράκι ακόμη. Μόλις δείτε ότι μπορείτε να τσιμπήσετε τα λαχανικά με το πηρούνι άρα έχουν βράσει και το φαγητό είναι έτοιμο, σβήνετε το μάτι και ξεκινάτε με το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο
Σε ένα μπώλ ρίχνετε δύο αυγά, τον χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι και λίγο ζουμί από το φαγητό και ανακατεύετε καλά με σύρμα. Βάζετε πάλι λίγο ζουμί και ανακατεύετε με το σύρμα, μετά πάλι λίγο ζουμί κ.ο.κ. μέχρι να έχετε βάλει το μισό ζουμί από την κατσαρόλα. Ύστερα, αφού έχετε χτυπήσει καλά το ρίχνετε στην κατσαρόλα, κλείνετε το καπάκι και κουνάτε την κατσαρόλα με τα χέρια να πάει το αυγολέμονο παντού. Αφήνετε για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί το αυγολέμονο στο φαγητό και…έτοιμο!

Καλή σας όρεξη!

Tip: Αν δεν είστε του ξινού, μπορείτε να ρίξετε ένα λεμόνι μόνο στο αυγολέμονο ή μισό στο βράσιμο και μισό στο αυγολέμονο.

Φωτογραφία: Από την κουζίνα του σπιτιού μου!