Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο, ιδανικά για πρωινό και κολατσιό!

4

Τη συνταγή την ξέρω χρόνια από τη μητέρα μου και πετυχαίνει πάντα! Αφράτα, εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο, έτοιμα σε πολύ λίγα λεπτά και ιδανικά για πρωινό και κολατσιό των παιδιών, για συνοδεία με τον καφέ, για παιδικό πάρτυ, για τραπέζι ή απλώς για τις κλασσικές «γουρουνιές» του Σαββατοκύριακου. Μέχρι να ξυπνήσουν τα πιτσιρίκια, τα τυροπιτάκια μας θα είναι έτοιμα. Πάμε να τα φτιάξουμε;

Υλικά (βγαίνουν περίπου 20 τεμάχια)
1 φαρίνα κόκκινη (500 γραμμ.)
2 αυγά
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
Μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
350 γραμ. φέτα
Λίγο τυρί τριμμένο (ό,τι θέλετε)
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό (να κολλάει λίγο στο χέρι). Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού για να γυαλίζουν. Αν ο φούρνος είναι αερίου, ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μισή ώρα ενώ αν η κουζίνα είναι ηλεκτρική, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Tip: Η συγκεκριμένη συνταγή επιδέχεται πολλές παραλλαγές. Μπορείτε αντί για φέτα, να βάλετε μόνο τριμμένο τυρί, να προσθέσετε μπέικον, ζαμπόν, ελιές, και γενικά ό,τι τραβάει η όρεξή σας και πιστεύετε πως ταιριάζει.
Προσοχή: Αν το τυρί ή το αλλαντικό που βάλετε είναι αλμυρό, δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι. Μόνο σε περίπτωση που θέλετε τα τυροπιτάκια σας, σε έξτρα πικάντικη εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε μισή πρέζα αλάτι.

Καλή σας όρεξη!