Cookies με κράνμπερις, βρώμη και ξηρούς καρπούς
Τα είδαμε στις αρχές της εβδομάδας στον τοίχο της Έφης και μας έτρεξαν τα σάλια. Πολύ υγιεινά μπισκότα για όλους και ειδικά για τα παιδιά. Μέρες που έρχονται, ας κάνουμε λίγο κράτει για να χωρέσουν τα μελομακάρονα. Αν δεν βρείτε φύτρο σιταριού, βάλτε πίτουρο σιταριού, αν πάλι όχι, αυξήστε την ποσότητα στα υπόλοιπα συστατικά για να πετύχετε τη σύσταση τους. Αντί για κράνμπερις μπορείτε να βάλετε σταφιδούλα ή ψιλοκομμένο ξερό φρουτάκι της αρεσκείας σας και από ξηρό καρπό χρησιμοποιούμε ότι έχουμε στο ντουλάπι μας. Γενικώς τους αλλάζουμε τα φώτα κατά το δοκούν.
Υλικά
2/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
2/3 φλ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
1 κ. γλ. βανίλια
1 1/2 φλ. Βρώμη
3/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 φλ. πίτουρο σιταριού
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γλ. Σόδα
1 χούφτα κράνμπερις ή σταφίδες
1 χούφτα ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
1 χούφτα σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1 χούφτα λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς σε αέρα.
Χωρίς μίξερ λιώνουμε το βούτυρο και ενώνουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αβγά και μετά ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ίσα – ίσα να ενωθούν όμορφα. Δεν το παρακάνουμε.
Σε αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε με ένα κουτάλι τη ζύμη σε μέγεθος κάτι παραπάνω από ένα καρύδι, δεν φουσκώνει ιδιαίτερα, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Σχόλια