fbpx

Τέλεια συνταγή: Αυγόφετες γεμιστές σε ρολά από την Έρη

| 16 Φεβρουαρίου 2014
ADVERTISEMENT

Τη βρήκαμε στη blogοκουζίνα της Έρης και μας έτρεξαν τα σάλια. Μοναδική και express συνταγή για αυγόφετες γεμιστές σε ρολά, στην οθόνη και στο πιάτο σας!

Υλικά  (10 -12 ρολάκια)
10 – 12 φέτες ψωμί για τόστ από τις οποίες αφαιρούμε τις κόρες
6-7 κουταλάκια του γλυκού πραλίνα φουντουκιού ή τυρί κρέμα ή φυστικοβούτυρο ή μέλι
1- 2 μπανάνες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας ή ξηροί καρποί ή μπισκότο
2 αυγά
1 μικρό φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ, γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι


ADVERTISEMENT

Διαδικασία
Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, λεπταίνουμε τις φέτες  του τόστ.
Βάζουμε στην άκρη περίπου μισό κουταλάκι πραλίνα και την απλώνουμε κατά μήκος.
Προσθέτουμε μερικές φέτες μπανάνα (αν χρειαστεί τις κόβουμε μισοφέγγαρα) και τυλίγουμε την φέτα σε ρολάκι. Αφήνουμε σε πιάτο με την ένωση προς τα κάτω.

 photo egg_diadikasia_el_zps4318c5c2.jpg

Χτυπάμε σε ένα σχετικά πλατύ πιάτο τα αυγά με το γάλα, την βανίλια, την ζάχαρη και το αλάτι. Βουτάμε ελαφρώς τα ρολάκια να βραχούν παντού από το μείγμα και είτε τηγανίζουμε σε λίγο λαδάκι με την ένωση προς τα κάτω στην αρχή και στην συνέχεια τα γυρνάμε από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά είτε τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (και πάλι με την ένωση προς τα κάτω).


ADVERTISEMENT

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: http://eri-captaincook.blogspot.gr/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ