fbpx

30λεπτα γεύματα γνωστών σεφ, που θα σας λύσουν τα χέρια όλη την εβδομάδα!

| 23 Ιανουαρίου 2017
ADVERTISEMENT

Όσο κι αν αγαπάς τη μαγειρική, όταν είσαι κουρέλι από τη κούραση το μόνο που θες είναι να πετάξεις τη μπριζόλα στο φούρνο, να γυρίσει μέσα στο ταψί μόνη της, να ψηθεί μόνη της και να σερβιριστεί επίσης μόνη της.

Αντί να περιμένεις τη μπριζόλα να βγει απ’ τη κατάψυξη, τύπωσε αυτό το άρθρο, βάλτο στο ψυγείο σου και φτιάξε κάθε μέρα κι από ένα διαφορετικό σούπερ φαγητό σε -όχι περισσότερα από-30 λεπτά.

Watch us!


ADVERTISEMENT


xilopites-stigmis-psi1Χυλοπίτες της στιγμής με σαλάμι και ντομάτα από την Ελένη Ψυχούλη

Υλικά

  • 500γρ. χυλοπίτες
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή μερικά φυλλαράκια ξερό ή φρέσκο φασκόμηλο
  • 200γρ. σαλάμι αέρος ή μπίρας, σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε πολύ προσεχτικά τις χυλοπίτες, ίσα-ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με μια κουταλιά λάδι στο σουρωτήρι.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σαλάμι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Ρίχνετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τον πελτέ, το φασκόμηλο ή τη ρίγανη και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και σερβίρετε με ξερή κρητική μυζήθρα ή κεφαλοτύρι και πιπεράκι.


ADVERTISEMENT

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σαλάμι με παστό χοιρινό, σύγκλινο ή απάκι σε μπουκίτσες και να προσθέσετε μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα και 1 κουτ. γλυκού κάππαρη για πιο πικάντικη γεύση.

Συνήθως οι χυλοπίτες δεν θέλουν πάνω από 4 λεπτά για να μαγειρευτούν. Αν το πακέτο δεν έχει οδηγίες, καλύτερα να είστε από πάνω τους, γιατί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να λιώσουν.

kotopoulokeftedesΚοτοπουλοκεφτέδες σαν κεμπάπ από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένα, σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο
  • 2 κουτ. γλυκού Tabasco
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πάπρικα, κύμινο, σουσάμι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε στο μπλέντερ τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το σκόρδο, τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, το καρότο, το Tabasco, 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε να πολτοποιηθούν τα υλικά και προσθέτετε το μαϊντανό. Ζυμώνετε το μίγμα λίγο ακόμα με το χέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε από το μίγμα μια μικρή ποσότητα και πλάθετε μακρόστενους κεφτέδες σαν λουκάνικα.

Τους περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια και τα αραδιάζετε στη σειρά, πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζετε τα κεμπάπ με πάπρικα, κύμινο και σουσάμι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Σερβίρετε τα κεμπάπ αμέσως, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα (ρόκα, βαλεριάνα ή ανάμικτη), ψητές πιτούλες, πικάντικη σάλτσα ντομάτας ή ντιπ γιαουρτιού.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης – Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Πριν περάσετε το μίγμα του κιμά στα ξυλάκια για σουβλάκια, μουσκεύετε τα ξυλάκια σε νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Tabasco με καυτερή πιπερίτσα που θα πολτοποιήσετε μαζί με το υπόλοιπο μίγμα.

Ταϊλανδέζικη σούπα από τον Ηλία Μαμαλάκη

tailantdeziki-soupa

Και το πιο δύσκολο παιδάκι θα την απολαύσει μέχρι την τελευταία κουταλιά!

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλου
  • 10 γαρίδες μικρές
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 100γρ. noodles
  • 6 κουτ. σούπας γάλα καρύδας
  • χυμό από1 μοσχολέμονο (λάιμ)
  • αλάτι

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 1½ λίτρο νερό. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τα κομματάκια από το φιλέτο κοτόπουλου. Αλατίζετε ελαφρά.

Ύστερα από 5 λεπτά βγάζετε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζετε, πετάτε τα κελύφη και βάζετε το ψαχνό τους πάλι μέσα στη σούπα. Ρίχνετε τις ροδέλες από το καρότο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το φρέσκο τζίντζερ. Δοκιμάζετε και αλατίζετε ελαφρά.

Τέλος, προσθέτετε τα noodles και ρίχνετε μέσα το γάλα καρύδας. Αφήνετε να πάρει μια βράση, κλείνετε τη φωτιά και περιχύνετε με το χυμό του μοσχολέμονου. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα.

CHEESEBURGER-ME-PIKLESCheeseburgers με αγγουράκι τουρσί από την Ιωάννα Σταμούλου

Τα burgers που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, φτιαγμένα από τα χεράκια σας.

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ, ελαφρώς ψημένα
  • 2 φέτες ψωμί ξερό (πολύ μπαγιάτικο) σε κομματάκια
  • 8 φέτες τυρί γραβιέρα ή γκούντα (από 2 για κάθε μπέργκερ)
  • 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι από φυλλαράκια μαϊντανού
  • μερικά φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
  • ketchup
  • μουστάρδα
  • μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Το σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ψωμί με τον μαϊντανό μέχρι να γίνει το μίγμα σαν χοντροτριμμένη γαλέτα.

Το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ και προσθέτετε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του, το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε όλα μαζί, προσθέτοντας και λίγο κρύο νερό μέχρι να γίνει ομοιογενές και αφράτο το μίγμα του κιμά. Πλάθετε με αυτό τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και πλατιά.

Ζεσταίνετε καλά τη σχάρα ή το αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα μπιφτέκια για 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και ακουμπάτε πάνω στην ψημένη πλευρά από δύο φέτες τυριού έτσι ώστε να αρχίσουν να λιώνουν.

Τα σερβίρετε πάνω σε ψωμάκια που έχετε προηγουμένως ψήσει ελαφρά σε δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο. Συνοδεύετε τα cheeseburger στο πιάτο με φύλλα σαλάτας και τηγανητές πατάτες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι και πάπρικα, αν σας αρέσει.

Tips

Αν θέλετε προσθέτετε στα ψημένα ψωμάκια από λίγη κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα.

MOSXARISIA-ME-SALTSA-PIPERIASΜπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα πιπεριάς από την Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 4 πιπεριές κόκκινες, ψημένες στο φούρνο σε φέτες
  • 1 πιπεριές πράσινη χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • φυλλαράκια βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αλείφετε τις κόκκινες πιπεριές με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ.

Ζεσταίνετε δυο κουταλιές ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για να μη μαυρίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ψημένες πιπεριές και τις ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα.

Προσθέτετε το ξίδι, αλατοπίπερο και τα φυλλαράκια βασιλικού (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα για να μη στεγνώσει). Πολτοποιείτε τη σάλτσα.

Στο μεταξύ αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά αν τις θέλετε ελαφρά ψημένες ή από 3 λεπτά αν τις θέλετε μέτρια ψημένες. Τις αλατοπιπερώνετε στο τέλος και τις σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα πιπεριάς και φέτες λεμονιού. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα και ψητές πατάτες.

Πηγή: http://www.olivemagazine.gr/

troyfakia*Φεύγοντας μη ξεχάσεις να δεις σούπερ Singleparent συνταγή για γλυκάκια ψυγείου σε 30 λεπτά, εδώ!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ