fbpx

Μην αφήνεις τον/τη πρώην σου να μπαινοβγαίνει σπίτι σου δήθεν για να βλέπει τα παιδιά!

| 29 Αυγούστου 2016
ADVERTISEMENT

Πρόσφατα γνώρισα τη μαμά ενός εφήβου η οποία έχει χωρίσει εδώ και 10 χρόνια. Δεν είχε βγει ραντεβού μετά το διαζύγιο της μου είπε, γιατί πολύ απλά έχει ένα πολύ απρόβλεπτο πρόγραμμα.  Ο πατέρας των παιδιών της απλά εμφανιζόταν χωρίς προειδοποίηση- και σπάνια ακολουθούσε κάποιο πρόγραμμα. Ένιωθε ότι οι ξαφνικές του επισκέψεις και η αποτυχία του να εμφανιστεί με ραντεβού ήταν μια προσπάθεια του να την ελέγξει, εφόσον ποτέ δεν μπορούσε να κανονίσει τίποτα – ειδικά με κάποιον άντρα. « Δεν μπορούσα να πω στο γιό μου ότι δεν θα δει τον πατέρα του – ειδικά ενώ στεκόταν στην πόρτα» είπε στενοχωρημένη. «Ήταν τόσο πληγωμένος που ο πατέρας του, ποτέ δεν του έδινε προτεραιότητα. Δεν ήθελα να γίνει μέρος αυτού του προβλήματος».

Εδώ είναι το θέμα: Ήταν μέρος του προβλήματος.


ADVERTISEMENT

Εάν δεν απαιτείς το σεβασμό του γονέα ως προς το πρόγραμμα των παιδιών , τότε διαιωνίζεις το πρόβλημα.

Εδώ θα βρεις τέσσερις λόγους που δεν πρέπει να επιτρέπεις στον πρώην σου να εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι σου –συνεχώς και χωρίς προειδοποίηση λίγες μέρες νωρίτερα.

  • Δείχνει στα παιδιά ότι μπορούν να μην σέβονται τον άλλον. Το να μην σέβεσαι το πρόγραμμα κάποιου και το χρόνο του, είναι μια από τις μεγαλύτερες προσβολές. Μπορείς να ανακτήσεις ότι έχεις στον κόσμο. Αλλά όχι το χρόνο.
  • Αυτό δείχνει στα παιδιά ότι δεν είναι άξια σεβασμού. Η ζωή σου, το πρόγραμμα σου και ο χρόνος έρχονται πάνω κάτω από τον πρώην που δεν σε σέβεται, και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Μην αφήνεις τα παιδιά να βλέπουν ότι σου συμπεριφέρονται έτσι.
  • Δεν διδάσκει σωστή συμπεριφορά στα παιδιά για τους ενήλικες. Δες το: Κανείς δεν λειτουργεί έτσι. Τα παιδιά σου έχουν ένα πρόγραμμα στο σχολείο τους, στους φίλους και στις δραστηριότητες τους. Εσύ έχεις ένα πλάνο στη δουλειά σου. Δεν μιλάω καν με τη μαμά μου στο τηλέφωνο χωρίς να το έχω κανονίσει με μήνυμα πρώτα. Το να εμφανίζομαι ξαφνικά δείχνει έλλειψη σταθερότητας.
  • Με το να παίζεις το θύμα στην αγενή συμπεριφορά ενός ατόμου, διώχνεις τη δύναμη σου. Ο χρόνος, το πρόγραμμα, τα σχέδια και η ζωή είναι δικά σου για να τα κάνεις υπέροχα. Το να κλαίς ότι δεν μπορείς να βγεις/γυμναστείς/δεις τις φίλες σου που έχουν προσωπικό χρόνο εξαιτίας της συμπεριφοράς του πρώην συζύγου σου, δεν φαίνεται ωραίο.

Είσαι εσύ αυτή; Ο πρώην σου αρνείται να συμμορφωθεί με το συμφωνητικό ή τη δικαστική απόφαση; Κάνεις σαν οι απαιτήσεις σου, να είναι ένας τρόπος για να τον ελέγξεις ; Κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν βλέπει τα παιδιά;


ADVERTISEMENT

Έχεις απόφαση δικαστηρίου για επίσκεψη; Εάν ναι και θέλει να την αλλάξει, μπορεί ευχαρίστως να πάει στο δικαστήριο και να την αλλάξει. Να είσαι ευγενική, αλλά δίκαιη. Πές είναι καλύτερο για όλους σας να τηρήσετε το πρόγραμμα. Αν όλα πάνε καλά για έξι μήνες, μπορείτε να είστε ευέλικτοι εκεί που χρειάζεται.

Δώσε του το προνόμιο της αμφιβολίας. Θυμήσου, αλλάζεις τη δυναμική. Η αλλαγή είναι σκληρή. Πίστεψε ότι μπορούσε να σας ελέγχει, αλλά του δείχνεις ότι αυτό δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει. Δεν θα του αρέσει αυτό. Δώσε του του μια ευκαιρία να κάνει μια καλύτερη αρχή.

Εάν εμφανιστεί ξαφνικά λέγοντας ότι είναι Σάββατο απόγευμα και θέλει να πάρει τα παιδιά για παγωτό, ακόμα και αν η επίσκεψη του δεν ήταν μέχρι την Τετάρτη, απάντησε του στην είσοδο. Προσπάθησε να μην το δείξεις στα παιδιά, αλλά δέξου ότι μπορεί και να καταλάβουν τι συμβαίνει. Πες του ότι είναι η τελευταία φορά που ανοίγεις την πόρτα εκείνη τη στιγμή, εκτός του χρόνου της επίσκεψης του.

Μερικές φορές η άλλη πλευρά δεν το καταλαβαίνει αυτό επειδή, συνήθιζε να μένει σε ένα σπίτι που πλέον είναι δικό σου, και δεν έχει το δικαίωμα πλέον να είναι εκεί όποτε το θελήσει – και μάλιστα χωρίς να φεύγει από το διαμέρισμα σου. Πολύ απλά μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι τα παιδιά των οποίων μοιράζεται την επιμέλεια ζούν σε ένα κτήριο, όπου δεν του επιτρέπεται να έχει κλειδιά. Στη περίπτωση μου, δεν μπορούσα να κάνω το άλλο άτομο να καταλάβει αυτά τα βασικά. Αλλά ένα ζευγάρι αστυνομικών τον έκανε να καταλάβει.

Οπότε:  Να είσαι προετοιμασμένη να καλέσεις την αστυνομία και να κάνεις μήνυση.

Εάν απειλήσεις να καλέσεις την αστυνομία , τότε πρέπει να το κάνεις. Ήδη δεν σε σέβεται. Οι κενές απειλές θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο , τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι για την ασταθή συμπεριφορά του. Η αστυνομία και τα δικαστήρια , ευχαρίστως θα ηρεμήσουν τα πράγματα, τουλάχιστον προσωρινά. Αλλά μπορεί και να καλυτερεύσουν. Στη δική μου υπόθεση, τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα. Αλλά χρειάστηκε από εξωτερικές υπηρεσίες να θέσουν κανόνες. Είναι άσχημο και ντροπιαστικό. Για εμένα όμως είναι μικρό το κακό, και έπρεπε να συμβεί.

Αν έχεις ένα από τα πιο ονειρικά διαζύγια, όπου και οι δύο μπαίνετε και βγαίνετε στα σπίτια ο ένας του άλλου δίχως πρόσκληση, είστε κολλητοί φίλοι με τη νέα σχέση του/της πρώην συντρόφου σας, και κάνετε μαζί διακοπές, τότε συγχαρητήρια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!

Πηγή: http://www.wealthysinglemommy.com/

Σημείωση: Το Singleparent.gr δεν συμφωνεί σε πολλά σημεία του παραπάνω κειμένου. Προσωπικά δεν θα καλούσα την αστυνομία μπροστά στα παιδιά μου για κανένα λόγο, παρά μόνο αν ήταν πολύ σοβαρός (π.χ. βία). Αυτή είναι όμως η δική μου άποψη που δεν αποτελεί και άποψη όλων. Ως σελίδα οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και ο λόγος δημοσίευσης του παραπάνω άρθρου, και γενικότερα των άρθρων που δεν συμφωνούμε, είναι γιατί πιστεύουμε πως πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Κυριακή Χαριτάκη

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ