fbpx

10 συμβουλές του πρώτου ραντεβού ειδικά για μονογονείς

| 2 Δεκεμβρίου 2014
ADVERTISEMENT

Ας υποθέσουμε ότι γνώρισες κάποιον/κάποια και είσαι έτοιμος/η να βγείς πρώτη φορά μαζί του/της. Ούτε εσύ θυμάσαι από πότε έχεις να βγείς και ίσως να μην είσαι καν προετοιμασμένος/η, να μην έχεις ρούχα, να μην έχεις όρεξη, να αναρωτιέσαι μήπως πρέπει να το ακυρώσεις και να κάτσεις στ’ αυγά σου και διάφορα όμορφα. Λοιπόν, και θα βγείς και ρούχα θα βρείς και όλα μια χαρά θα πάνε. Αρκεί να έχεις στο νου σου μερικές ή όλες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές!

1. Βεβαιωθείτε ότι ο συνοδός σας ξέρει ότι είστε μονογονέας
Με άλλα λόγια, μην προσπαθήσετε να το κρατήσετε μυστικό. Ένας φίλος μου συνάντησε μια γυναίκα που ερωτεύτηκε τρελά. Πάντα μ’ ενοχλούσε το ότι δεν του είχε πει ότι είχε δύο μικρά παιδιά μέχρι το τρίτο ή τέταρτο ραντεβού. Γιατί προσπαθούσε να κρύψει τα παιδιά της, αντί να είναι υπερήφανη για τα δύο πιο αγαπημένα άτομα στην ζωή της; Αυτό έδειξε πραγματικά τον χαρακτήρα της, κατά τη γνώμη μου. Ήταν τόσο ανασφαλής και φοβόταν ότι δεν θα ήθελε να βγεί μαζί της; Με άλλα λόγια, ένιωθε ότι έπρεπε να πλασάρει πρώτα τον εαυτό της και στη συνέχεια να του αποκαλύψει ότι είχε παιδιά. Όμως, ο φίλος μου δεν νοιαζόταν καθόλου ότι είχε παιδιά. Στην πραγματικότητα του άρεσε. Δυστυχώς όμως με αυτή τη στάση της, τον απώθησε.


ADVERTISEMENT

2. Τα ρούχα του μονογονέα και τα ρούχα του ραντεβού είναι εντελώς διαφορετικά
Αν νιώθετε την ανάγκη να πείτε, “Σε παρακαλώ μην μας προσβάλεις, ξέρουμε πώς να ντύθούμε για ένα ραντεβού,” τότε ζητάω συγνώμη. Αλλά, είναι αληθινή ιστορία. Μια ανύπαντρη μητέρα που ξέρω ήρθε σε ένα πάρτι ντυμένη με παντελόνι γιόγκα και ένα απλό μπλουζάκι, τα μαλλιά της τα είχε σε μια αλογοουρά και ήταν χωρίς μακιγιάζ. Και αυτή είναι μια γυναίκα που θέλει πραγματικά να γνωρίσει κάποιον. Με άλλα λόγια, αυτή δεν ήταν απλά εκεί για να δεί τις φίλες της, αλλά ήταν ντυμένη κατάλληλα μόνο για να δεί τι φίλες της. Όταν ετοιμάζεστε για ένα ραντεβού, να έχετε κατά νου ότι ακόμα κι αν είστε καταπληκτικοί ως άνθρωποι, θα είστε η ελκυστική και σέξι πλευρά του εαυτού σας και ότι το θέμα είναι να αισθάνεστε όσο πιο όμορφοι γίνεται.

  3. Να γνωρίζετε πότε να σταματήσετε να μιλάτε για τα παιδιά σας
Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες  για το τι σπουδαίος παίκτης μπάσκετ είναι ο 13χρονος γιός μου, ή πόσο χαριτωμένο χαμόγελο έχει η 11χρονη κόρη μου. Αλλά υπάρχουν όρια. Ένα ραντεβού είναι για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, οπότε προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο να ρωτάτε τον/τη συνοδό σας ερωτήσεις για τον εαυτό του/της και τη ζωή του/της και να μοιραστείτε πληροφορίες για τον εαυτό σας. Καταλαβαίνω ότι τα παιδιά είναι ένα τεράστιο μέρος της ζωής ενός μονογονέα, αλλά απλά να θυμάστε ότι είστε πολλά περισσότερα από αυτό. Σε ποιό πανεπιστήμιο πήγατε; Τι σας αρέσει στην καριέρα σας; Ποια είναι τα όνειρά σας; Τί μουσικά ακούτε;

4. Να είστε ειλικρινείς εκ των προτέρων για το λόγο που χωρίσατε
Μην το πάρετε στραβά, αλλά θα πρέπει να έχετε μια “ιστορία”.  Όχι μια κατασκευασμένη ιστορία, απλά μια καλή απάντηση για την ερώτηση που ο/η συνοδός σας πιθανόν να ρωτήσει: “Γιατί πήρατε διαζύγιο;” Μια κακή απάντηση είναι, “Επειδή ο/η πρώην μου είναι μπίπ….” Απλά να είστε ειλικρινείς, αλλά αφήστε απ’ έξω τις λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να φαίνεστε θυμωμένοι ή πικραμένοι, ή ότι έχετε την νοοτροπία του θύματος.


ADVERTISEMENT

5. Μην κακολογείτε τον/την πρώην σας ή μιλάτε για πράγματα που έκανε ή κάνει και σας ενοχλούν
Αυτό θα δυσαρεστήσει τον/τη συνοδό σας και πολύ πιθανό να μην τον ξαναδείτε ποτέ. Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε για τον/την πρώην σας, καλέστε τις φίλες ή τους φίλους σας ή γράψτε την ιστορία σας, και στείλτε τη με email στο info@singleparent.gr μήπως εκτονωθείτε!

6. Μην του/της συστήσετε τα παιδιά σας πάρα πολύ σύντομα
Επειδή εσείς είστε ενθουσιασμένοι με τον/τη καινούριο/α σας σύντροφο, δεν σημαίνει ότι τα παιδιά σας θα είναι. Εδώ είναι το σημείο όπου πρέπει να μην είστε εγωιστές. Απολαύστε τη νέα σας σχέση και αφήστε τα παιδιά σας απ’έξω. Θα τον.τη συναντήσουν τελικά, αν η σχέση γίνει σοβαρή. Τα παιδιά σας θα έχουν πολύ καλύτερη αντίδραση αν περιμένετε λίγο.

7. Να έχετε εμπιστοσύνη στο νέο σας σύντροφο, ανεξάρτητα από το τι θα μπορούσε να ακούσει από κουτσομπολιά ή από τον/τη πρώην σας. Όταν ακούω π.χ. έναν άντρα να γκρίνιαζει για την πρώην σύζυγό του, τον αγνοώ, και κατά πάσα πιθανότητα, αυτό ακριβώς θα κάνει και ο/η καινούριος/α σύντροφος σας αν ο/η πρώην σας, προσπαθήσει να τον/την «προειδοποιήσει» για να μη μπλέξει μαζί σας. Είναι εντελώς έξω από τον έλεγχό σας. Είναι ο λόγος σας ενάντια του/της πρώην σας. Έτσι, αν ο σύντροφος σας, σας αγαπά πραγματικά, θα πάρει το μέρος σας και θα αποφασίσει μόνος/η του για σας και το χαρακτήρα σας. Έχετε εμπιστοσύνη!

8. Μην μιλάτε συνέχεια για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι μονογονέας
Οκ, είναι δύσκολο. Το ξέρω. Και, οι πιθανότητες είναι, εάν ο συνοδός σας είναι και εκείνος μονογονέας, να το ξέρει πάρα πολύ καλά. Έτσι λοιπόν, δεν χρειάζεται να μιλήσετε για το πώς θα ήταν κάνατε διαδρομές με το αυτοκίνητο όλη τη νύχτα, ή ότι εργάζεστε σε δυο δουλειές, ή ότι ο/η πρώην σας βλέπει σπάνια τα παιδιά. Η προσφορά των μονογονέων σπάνια αναγνωρίζεται, γι’ αυτό, μην περιμένετε να ακούσετε πόσο εξαιρετικοί είστε από κανέναν.Να ξέρετε στην καρδιά σας πόσο σπουδαίοι είστε. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό.

9. Μην βιάζεστε
Εάν ο/η συνοδός σας πιστέψει ότι τον εξετάζετε για σύζυγό νούμερο δύο, πρόκειται να φύγει τρέχοντας!

10. Διασκεδάστε
Τα ραντεβού πρέπει να είναι διασκεδαστικά, οπότε μην πιεστείτε με την σκέψη ότι θα πρέπει να οδηγήσει κάπου. Κάθε ραντεβού, κάθε άνθρωπος που θα συναντήσετε θα προσθέσει κάτι στη ζωή σας, ελπίζουμε κάτι καλό, ανεξάρτητα αν οδηγήσει σε σχέση ή όχι. Πηγαίνετε λοιπόν με τέτοια διάθεση και δεν θα χάσετε!

Πηγή: divorcedgirlsmiling.com

Θες να μας πείς τη γνώμη σου; Κι εμείς! Μπορείς να αφήσεις το σχόλιό σου στο τέλος του κειμένου ή γνωρίσεις και να ανταλλάξεις απόψεις και με άλλους μονογονείς στη σελίδα μας στο facebook, εδώ.


Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ